TOS Zo zahraničia

Bezradná polícia hľadá svedkov: Prahou sa prehnali FORMULY! Miliardár vraj vie, čo je za tým

Na pražských cestách bolo rušno. Prehnali sa nimi pretekárske formuly! Prípad rieši polícia a po majiteľovi pátrajú aj novinári. Čo zistili?

Ilustračný obrázok k článku Bezradná polícia hľadá svedkov: Prahou sa prehnali FORMULY! Miliardár vraj vie, čo je za tým
Zdroj: Youtube.com/PKTM Productions

Sociálnymi sieťami sa začali šíriť videá, na ktorých je vidieť pretekárske formuly 1 a 3 uháňajúce po Prahe. Jazdiť v takýchto vozidlách je, samozrejme, porušením zákona, o prípad sa preto zaujíma polícia.

Polícia hľadá svedkov

„V súvislosti s týmto prípadom žiadame svedkov, ktorí sa zo soboty na nedeľu o pol jednej pohybovali na Pražskom okruhu v smere na D5, aby sa nám ozvali na linku 158,“ uviedla pre Idnes.cz policajná hovorkyňa.

Je otázne, či muži zákona majiteľa, resp. vodičov poznajú a svedkov hľadajú kvôli dokazovaniu alebo netušia o koho ide. Štáb TV Nova totiž tvrdí, že majiteľa vypátral.

„Stopy vedú do stredočeskej obce Trnová, ktorá leží zhruba desať kilometrov od miesta, kde formuly videli naposledy. Majiteľa sa snažil reportér osloviť, ale muž na kameru nechcel hovoriť. Má ísť o podnikateľa, ktorý je fanúšikom športových áut a občas sa s formulami zúčastňuje rôznych akcií,“ uviedla Nova.

Reakcia na snahy o 30-ku?

Ku kauze sa vyjadril prostredníctvom svojich sociálnych sietí aj známy český pretekár, zberateľ rýchlych áut a miliardár Richard Chlad a ponúkol svoj názor.

Podľa jeho slov ide o prirodzenú reakciu na aktivistov, ktorí žiadajú obmedzenia pre automobilovú dopravu v hlavnom českom meste. Bojujú za to, aby maximálna rýchlosť bola znížená na 30 km/h.

Zdroj: YouTube.com

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM