Rastislav Búgel Politika

Blaha čelí pre obraz Che Guevaru TRESTNÉMU stíhaniu! Vyšetrovať ho bude aj NAKA

Spomínate si, ako Blaha vymenil portrét Čaputovej za Che Guevaru? NAKA začala trestné stíhanie!

Ilustračný obrázok k článku Blaha čelí pre obraz Che Guevaru TRESTNÉMU stíhaniu! Vyšetrovať ho bude aj NAKA
Zdroj: Facebook.com/Slobodný vysielač

Začiatkom novembra Slobodný vysielač zverejnil video nazvané „Jesenné upratovanie“.

Video zachytáva Ľuboša Blahu (Smer-SD) ako zvesil portrét prezidentky Zuzany Čaputovej a nahradil ho obrazom Che Guevaru. Navyše odstránil vlajku Európskej únie, ktorú nahradil slovenskou.

Naložil mu aj Pellegrini

Zábery rozdúchali vášne. KHD chcela Blahu odvolať z postu podpredsedu parlamentu. Navyše, do kontroverzného politika sa pustil aj predseda NR SR Peter Pellegrini (Hlas-SD).

„To gesto, ktoré previedol pán podpredseda Blaha, považujem za trápne a detinské. Pretože ja môžem mať kritický názor na Európsku úniu, na jej možno veľkú byrokraciu a niekedy nie vždy názory, ktorú sú totožné s názormi slovenských záujmov, môžem mať aj kritický názor na pani prezidentku, a veľakrát som ho slušne, tak ako sa patrí, aj vyjadril, ale nemyslím si, že kvôli tomu musím odstraňovať teatrálne z kancelárie vlajku Európskej únie, alebo zo steny dať preč portrét prezidentky,“ povedal Pellegrini ešte v novembri pre Noviny PLUS.

V akcii polícia aj NAKA

„Jesenné upratovanie“ bude mať aj vážnejšie následky. Ako informoval server Aktuality.sk, pre obraz Che Guevaru začala polícia trestné stíhanie. Trestné oznámenie na Blahu ešte počas novembra podal historik Patrik Dubovský.

„Vo veci bolo začaté trestné stíhanie a sú vykonávané procesné úkony,“ uviedol pre portál tlačový odbor policajného prezídia.

Podľa informácií Aktuality.sk sa má prípadom dokonca zaoberať NAKA. Vedie trestné stíhanie „vo veci prečinu prejav sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM