Rastislav Búgel Technológie

BLOKUJETE v mobile reklamy? YouTube zaviedol DRASTICKÉ opatrenia!

Ak na mobile používate blokovanie reklám, po novom vás na YouTube čakajú poriadne problémy.

Ilustračný obrázok k článku BLOKUJETE v mobile reklamy? YouTube zaviedol DRASTICKÉ opatrenia!
Zdroj: Dnes24.sk

YouTube už dlhodobo bojuje proti blokovaniu reklám. Aktuálne priniesol ďalšiu novinku, ktorá by mala znepríjemniť život ľuďom, ktorí používajú rôzne blokovače.

Novú aktualizáciu zaviedol v pondelok (15. apríla).

Čakajú vás problémy

Ako informoval server Gizmodo, po novom môžu blokovacie aplikácie na mobiloch spôsobiť problémy s vyrovnávacou pamäťou zariadenia a následné „sekanie“ videí a zobrazovať sa môže aj chybové hlásenie s textom "nasledujúci obsah nie je v tejto aplikácii dostupný.“

YouTube po zavedení nového obmedzenia reagoval, že podmienky platformy nedovoľujú aplikáciám tretích strán vypínať reklamy. „Reklamy na YouTube pomáhajú podporovať tvorcov a umožňujú miliardám ľudí na celom svete využívať službu streamovania," uviedol YouTube v najnovšom blogovom príspevku.

Koľko stojí platený YouTube?

Video platforma sa aj takouto formou snaží prinútiť používateľov, aby si predplatili službu YouTube Premium. To stojí 7,19 eur mesačne pre jedného používateľa alebo 10,99 eur za rodinné členstvo a prináša napríklad videá bez reklám, sťahovanie obsahu a aj prehrávanie videí na pozadí v mobilnej aplikácii.

Pre študentov je k dispozícii zvýhodnené členstvo za 4,19 eur mesačne.

Boj proti blokovaniu reklám

Nejde o prvú snahu YouTube o obmedzenie blokovania reklám. Už v októbri mnohých prekvapilo hlásenie "Prehrávanie videa je blokované, pokiaľ YouTube nie je na zozname povolených alebo ak nie je zakázaný blokovač reklám.“

Už vtedy spoločnosť avizovala, že ide o globálnu aktivitu. Ako pripomína Gizmodo, v apríli 2023 spoločnosť oznámila pokles príjmov z reklám a už v máji začala niektorým používateľom zobrazovať hlásenie, že blokovanie reklám nie je povolené.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM