Rastislav Búgel Hokej

Bob a Bobek spôsobili OŠIAĽ: Plyšoví maskoti šampionátu sú beznádejne VYPREDANÍ

Maskotmi hokejového šampionátu sú Bob a Bobek. Ľudia ich milujú. Plyšáky známych králikov sa rýchlo vypredali.

Ilustračný obrázok k článku Bob a Bobek spôsobili OŠIAĽ: Plyšoví maskoti šampionátu sú beznádejne VYPREDANÍ
20
Galéria
Zdroj: TASR/Michal Runák , iihf-wm.dfshop.com

Hokejový šampionát v Prahe a v Ostrave pomaly vrcholí. Už teraz je jasné, že bude patriť medzi najnavštevova­nejšie. O skvelú atmosféru sa starali aj slovenskí diváci. Ich obrovský záujem ilustruje aj fakt, že po prvých dvoch zápasoch sa vypredali slovenské dresy v oficiálnej fanzóne v Ostrave.

Pivo tieklo potokom, ľudia vykúpili maskotov

Ako informujú novinky.cz, vo fanzóne s kapacitou 5-tisíc ľudí sa za 13 dní vystriedalo 158-tisíc fanúšikov. Ako zaujímavosť uveďme, že im načapovali vyše 60-tisíc litrov piva. Fanúšikovia zjedli 5 100 pízz, takmer rovnako kebabov a 2 300 hamburgerov.

"Plyšoví maskoti šampionátu Bob a Bobek sú úplne vypredaní. Dobre sa z mercha predávali aj dresy a šály,“ povedal pre server Štěpán Sedláček z organizačného tímu ostravskej časti hokejového šampionátu.

Aké boli ceny?

Domácim fanúšikom sa nepáčili ceny, ktoré boli vo fanzóne. Jedlo sa pohybovalo od sto do 280 korún, sladené nápoje za 80 a pivo za 110 korún. Zahraniční návštevníci, medzi nimi aj slovenskí, hovorili o priemerných cenách.

„Tak je jasné, že keď idem na majstrovstvá sveta, tak musím počítať s tým, že si za pivo priplatím. Na Slovensku je oveľa drahšie,“ povedal Miro z Prešova.

Púť slovenských hokejistov sa na šampionáte skončila, keď podľahli Kanade 3:6. Ostravská fanzóna už od piatka fungovať nebude, no keďže českí hokejisti postúpili medzi TOP 4 tímy, organizátori pre fanúšikov pripravili aspoň veľkoplošnú obrazovku na Masarykovom námestí v historickom centre Ostravy.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Fanúšikovia v Ostrave počas MS v hokeji
20
Galéria
Zdroj: TASR/Michal Runák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM