Politika

Boj s infláciou prezidentka ocenila: Vláda KONEČNE predstavila opatrenia, som rada!

V rámci pomoci pre obyvateľov na boj s infláciou predstavila vláda jednorazové aj systémové opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku Boj s infláciou prezidentka ocenila: Vláda KONEČNE predstavila opatrenia, som rada!
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Pomoc obyvateľom v boji s infláciou má byť adresná, opakovaná a zároveň finančne adekvátna k danej situácii. Myslí si to prezidentka SR Zuzana Čaputová. Dodala, že sa zatiaľ nestihla podrobne oboznámiť s opatreniami vlády na pomoc ľuďom, no je rada, že vláda s nimi konečne prišla.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

„Zaznamenala som, že vláda dnes predstavila opatrenia. Som veľmi rada, že sa to konečne udialo, lebo situácia si to vyžaduje. Žiaľ, nemala som šancu sa oboznámiť s opatreniami podrobnejšie. Môj postoj je dlhodobo známy. Považujem za správne a efektívne pomôcť spôsobom, ktorý je adresný, opakovaný a zároveň finančne adekvátny danej situácii,“ povedala novinárom Čaputová, ktorá vo štvrtok pokračuje v oficiálnej návšteve Talianska. Prezidentka sa podľa svojich slov nechce unáhliť s hodnotením.

Predstavili opatrenia

„Ale to, čo sme po viacerých expertných rokovaniach počuli od ekonómov, ľudí, ktorí sa vyznajú v oblasti sociálnej pomoci, je, že všetci akcentovali opakovanú dávku.“

Vláda vo štvrtok oznámila, že chce na pomoc ľuďom so zdražovaním minúť tento rok 260 miliónov eur, budúci rok to má byť vyše miliardy eur. V rámci pomoci pre obyvateľov na boj s infláciou predstavili jednorazové aj systémové opatrenia. Zahŕňajú jednorazový prídavok na dieťa, jednorazový príspevok pre skupiny ľudí najviac ohrozených infláciou, ale napríklad aj zvýšenie daňového bonusu.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM