Monika Hanigovská Zo zahraničia

Bojí sa ZAOČKOVANÝCH, a preto dostali stopku: Majiteľka ich NEPUSTÍ do predajne!

Znepokojená majiteľka obchodu tvrdí, že zaočkovaní ohrozujú aj tehotné ženy! Za svoj čin môže dostať vysokú pokutu.

Ilustračný obrázok k článku Bojí sa ZAOČKOVANÝCH, a preto dostali stopku: Majiteľka ich NEPUSTÍ do predajne!
Zdroj: pixabay.com , pixabay.com

Len pred mesiacom Slovenskom obletela správa o istej prevádzke v centre hlavného mesta, kde majiteľ nechcel obslúžiť zaočkovaných zákazníkov proti COVID-19.

Informovali sme vás podrobnejšie o tom, že na dverách galérie a filatelistického obchodu na Mickiewiczovej ulici sme si všimli oznam, v ktorom možno i niektorí okoloidúci hľadali márne preklep, chybu či recesiu.

V predajni s detským tovarom

Teraz sa objavil ďalší zákaz. Informuje o ňom český portál novinky.cz. Dve cedule s nápisom „Zákaz vstupu očkovaným mRNA vakcínami“ a obrázkom, na ktorých jasne vidieť značky s nápisom STOP a s prečiarknutou injekčnou striekačkou, našli médiá pred vchodom predajne s detským tovarom neďaleko centra Olomouca.

Za oznamom stojí majiteľka Zuzana Michálková, ktorá sa obáva nielen o svoj život.

V rozhovore pre český portál povedala, že očkovanie zvyšuje riziko prenosu nákazy od ľudí, ktorí kvôli aplikovanej vakcíne nemajú žiadne príznaky korony.

A svoj postoj vyjadrila podrobnejšie aj na spomínaných tabuliach. Zákaz odôvodňuje tým, že bol vydaný „v záujme ochrany zdravia tehotných žien a nenarodených detí, zamestnancov a vedenia spoločnosti.“

Odborník krúti hlavou

O slovo sa prihlásil uznávaný imunológ. „To je čistý nezmysel. Pochádza z prekrútenej informácie, ktorá sa objavila v súvislosti s tým, že očkovaní ľudia, keď sú nakazení, tak sa u nich nákaza neprejavuje, ale prenášajú ju, čo je ale nezmysel. Čisto teoreticky by takýto prenos bol mnohonásobne nižší ako u človeka neočkovaného,” prehlásil pre portál idnes.cz, imunológ Václav Hořejší z Ústavu molekulárnej genetiky Akadémie vied ČR.

Hrozí niekoľkomiliónová pokuta

Prípadu sa chytila Česká obchodná inšpekcia (ČOI). „Podľa právneho názoru ČOI by takéto rozhodnutie mohlo napĺňať znaky diskriminácie,“ povedal pre tamojší portál jej hovorca Jiří Fröhlich.

„Vo všeobecnej rovine môžem oznámiť, že za porušenie zákazu diskriminácie hrozí zo zákona pokuta až do výšky 3 miliónov korún,“ informoval Fröhlich, no majiteľka tvrdí, že sa nedopustila ničoho protiprávneho. Tamojšia inšpekcia sa prípadom naďalej zaoberá.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Čo sa deje na Slovensku?

Dvě cedule zakazující vstup lidem očkovaným mRNA vakcínami proti covidu-19 umístila u vchodu do obchodu s dětským zbožím...

Posted by Události Ostrava on Thursday, June 24, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM