Magazín Cestovanie

Problémy v leteckej doprave pokračujú: Jedna zo spoločností ZRUŠÍ vyše 600 letov!

Palubní sprievodcovia a piloti, ktorí sa sťažujú na nadmerné pracovné zaťaženie, zorganizovali koncom júna (23. – 25. 6.) trojdňový štrajk.

Ilustračný obrázok k článku Problémy v leteckej doprave pokračujú: Jedna zo spoločností ZRUŠÍ vyše 600 letov!
Zdroj: TASR/AP

Letecká spoločnosť Brussels Airlines v pondelok oznámila, že počas leta zruší ešte viac svojich letov, než pôvodne plánovala, aby z krátkodobého hľadiska uspokojila požiadavku odborov na odľahčenie práce svojich zamestnancov. S odkazom na viaceré belgické médiá o tom informuje spravodajca TASR.

Vyše 600 letov

Brussels Airlines spresnili, že počas dvoch mesiacov školských prázdnin zrušia 675 letov, pričom pôvodne malo byť zrušených len 148 letov v júli. Vedenie spoločnosti upozornilo, že je „komerčne nepraktické“, aby rušilo ďalšie lety.

Palubní sprievodcovia a piloti, ktorí sa sťažujú na nadmerné pracovné zaťaženie, zorganizovali koncom júna (23. – 25. 6.) trojdňový štrajk.

Odbory zastupujúce záujmy zamestnancov spoločnosti minulý týždeň pohrozili ďalšími protestnými krokmi a vynútili si stretnutie s generálnym riaditeľom Brussels Airlines Petrom Gerberom, aby prediskutovali možnosti na letnú sezónu.

Výpadky spojov i peňazí

Po pondelňajších rokovaniach vedenie firmy oznámilo, že vychádza v ústrety požiadavkám odborov. „Dúfame, že definitívne vylúčime akékoľvek ďalšie štrajky a poskytneme skutočnú záruku našim cestujúcim,“ uvádza sa vo vyhlásení bruselských aeroliniek.

Množstvo zrušených letov v júli a auguste zodpovedá približne šiestim percentám letového poriadku spoločnosti Brussels Airlines. Uvedené opatrenia predstavujú pre ňu výpadok okolo desať miliónov eur, čo je suma podobná prvému odhadu strát spôsobených trojdňovým štrajkom, ktorý poznačil tisíce cestujúcich na rôznych letiskách po Európe.

Všetci cestujúci, ktorých sa rušenie ďalších letov týka, boli vopred informovaní a bola im ponúknutá alternatíva. Vedenie leteckej spoločnosti a odbory sa dohodli na ďalšom rokovaní 23. augusta.

Ilustračné foto

Čo je potrebné vedieť k letným dovolenkám?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM