Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Burger s príchuťou ĽUDSKÉHO MÄSA? Ľudí šokovala hororová reklama, odborníci sú ale nadšení

V kontroverznej reklame nechýba hororová klasika ako blikajúce svetlá a dramatická hudba. Názory na netypický hamburger sa rôznia.

Ilustračný obrázok k článku Burger s príchuťou ĽUDSKÉHO MÄSA? Ľudí šokovala hororová reklama, odborníci sú ale nadšení
Zdroj: Twitter.com/eat_oumph

Burger s príchuťou ľudského mäsa strhol veľkú pozornosť. To bolo však zrejme cieľom jeho výrobcu, ktorý stavil na mimoriadne kontroverzný marketing.

Odvážny nápad

Ako informuje New York Post, za nezvyčajným hamburgerom stojí švédska firma Oumph! vyrábajúca rastlinné produkty. Burger, pochopiteľne, ľudské mäso neobsahuje. Dokonca neobsahuje žiadne. Plátok „mäsa“ v ňom je z čisto rastlinných surovín. Je vyrobený zo sóje, húb, pšeničného proteínu, rastlinných tukov a tajnej zmesi korenia.

A prečo príchuť ľudského mäsa? Ide o odvážny marketingový ťah. Spoločnosť totiž nový burger predstavila krátko pred Haloweenom a zverejnila aj strašidelnú reklamu.

Na začiatku mužská postava kráča temnou chodbou. Nechýba hororová klasika ako blikajúce svetlá a dramatická hudba. Následne vidíme, ako si tajomný kuchár desivo brúsi nože, ktorými seká suroviny. Koncovkou je detailný záber na mlynček, v ktorom sa melie mäso.

Prestížne ocenenie

„Ako malá značka musíme byť odvážni a pripravení posúvať niektoré hranice. Táto reklama je príkladom, že sa nám to darí,“ uviedol pre NY Post šéf spoločnosti Oumph! Henrik Åkerman.

Výzvou pre značky vyrábajúce vegetariánske produkty je podľa neho to, že je ťažké napodobniť chuť mäsa. Pri tomto burgri sa to vraj podarilo.

Ako to už býva pri projektoch, ktoré stavia na kontroverziu, reakcie na reklamu boli rôzne. Niekoho pobavila, iných pobúrila. Odborníci ju však považujú za vydarenú. Spot vyhral marketérsku cenu Brand Experience a Activation Lion.

Zdroj: YouTube.com

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM