Barbara Dallosová Magazín

Čaká nás tajomný SUPERSPLN: Dve znamenia zverokruhu ho poriadne pocítia

Mesiac má byť na pohľad väčší a jasnejší než inokedy. Podľa astrologičky to ovplyvní aj naše emócie a nálady.

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás tajomný SUPERSPLN: Dve znamenia zverokruhu ho poriadne pocítia
Zdroj: pixabay.com

Prvý superspln tohto roka sme mohli pozorovať v polovici júna. Júnový spln sa označuje ako „ružový“ alebo „jahodový“. Tentoraz nás čaká ďalšie vesmírne divadlo a júlový superspln bude niesť prívlastok búrkový. Je to jednoducho preto, že v júli padá veľa zrážok.

Úkaz budeme môcť sledovať v stredu od 20:40 hod.

Pohľad astrologičky

Podľa astrologičky Hany Černej bude búrkový spln vplývať aj na naše emócie a nálady. Ako uviedla pre TV NOVA, úkaz bude najviac pôsobiť na ľudí narodených v znameniach Kozorožca a Raka.

„Júlový spln v znamení Kozorožca vám dodá ctižiadostivosť, trpezlivosť, zodpovednosť a praktickosť. Zvládnete prekonať aj väčšie prekážky,“ hovorí Černá.

Astrologička odporúča tento deň venovať štúdiu či pracovnému pohovoru. Mohlo by sa vám zadariť. V oblasti zdravia si treba dať pozor na pohybové ústrojenstvo, chrbticu a úrazy pri športe. Opatrní buďte aj pri pobyte na slnku.

Pokožka je viac citlivá a môže sa skôr spáliť. Černá odporúča jesť ľahšie jedlá a vyhnúť sa alkoholu. Deň je vhodný pre pôst a ak práve držíte diétu, v tomto čase by ste mohli vidieť výraznejšie výsledky.

Veľký Mesiac

Pri rozlišovaní splnu a supersplnu ide o pozorovanú veľkosť Mesiaca na oblohe. Počas supersplnu sa Mesiac javí byť väčší než počas iných splnov v priebehu roka.

Ak nastane situácia, že je Mesiac v splne a navyše blízko perigea, čiže najbližšie k Zemi, vtedy svieti mimoriadne jasne. Mesiac sa na oblohe javí väčší až o 14 % a svieti o 30 % jasnejšie.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM