Rastislav Búgel Technológie

Čaká nás výrazné OCHLADENIE: Vodiči, tento doplnok môže ZACHRÁNIŤ motor vášho auta

Počas zimy trpia aj naše autá. Viete, ako môžete pomôcť ich motorom?

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás výrazné OCHLADENIE: Vodiči, tento doplnok môže ZACHRÁNIŤ motor vášho auta
Zdroj: TASR/Ján Krošlák , Unsplash.com

Slovensko sa musí pripraviť na výraznú zmenu počasia. Na celom území má totiž mrznúť a príde aj sneženie.

Pomôžte svojmu autu

Chladné počasie netrápi iba nás, ale aj naše autá. Zvýšenú pozornosť by im mali venovať majitelia vozidiel s dieselovými motormi. Ako upozornil portál tn.cz, nafta má totiž v mrazoch tendenciu hustnúť, čo zhoršuje jej filtrovateľnosť. Auto potom dokonca nemusí vôbec naštartovať.

Podľa experta je vhodné v tomto období nášmu autu dopriať zimné aditíva. Tie dokážu výrazne znížiť teplotu, pri ktorej nafta hustne a zamŕza. „Aplikovaním aditíva tak môžete zvýšiť životnosť svojho motora a ešte ušetriť peniaze na zbytočných opravách,“ dodáva portál.

Kedy ich použiť?

Zimné aditíva by ste mali vyberať podľa aktuálnej vonkajšej teploty. Pokiaľ sa teplomer blíži k hranici – 20 stupňov Celzia, siahnite po aditívach, ktoré sú vhodné ešte do tuhších mrazov. Využívať ich potom môžete celú zimu.

„Aditíva sa oplatí využívať prevažne vo chvíli, kedy sa teploty začnú pohybovať okolo mínus desať stupňov Celzia,“ píše server a dodáva, že pokiaľ teplomer ukazuje teploty iba tesne pod bodom mrazu, tak môžete stále používať letné aditívum.

Ako dodal portál tn.cz, pokiaľ vaše auto jazdí na benzín, po zimných aditívach siahať nemusíte: „Ich použitie ale aj tak pomôže vyčistiť palivovú sústavu a výfukový systém.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM