han Politika

Čaputová: Prestaňme TLIACHAŤ o covide! S pandémiou prehrávame, počúvajme odborníkov, FOTO

Prezidentka Slovenska Zuzana Čaputová si zobrala slovo a vyjadrila sa k súčasnej kritickej pandemickej situácii. Všetkých vyzýva, aby stopli a nešírili "bludy" o koronavíruse.

Ilustračný obrázok k článku Čaputová: Prestaňme TLIACHAŤ o covide! S pandémiou prehrávame, počúvajme odborníkov, FOTO
5
Galéria
Zdroj: TASR/Jakub Popelka

Prehrávame boj s pandémiou, potrebujeme lockdown, vyhlásila v utorok po návšteve nemocnice v bratislavskom Ružinove prezidentka SR.

Lockdown pre všetkých

Ten by sa mal podľa nej dotknúť všetkých. Hovorí o potrebe zmeny prístupu. Poukázala na množstvo hospitalizovaných, obetí, ale aj vyčerpaných zdravotníkov. Vyzvala na stopnutie šírenia „bludov o covide“.

Hlava štátu hovorí o alarmujúcom stave. Priznáva, že lockdown je nepopulárne opatrenie, považuje ho ale za „absolútne nevyhnutné“.

„Sme na tom tak zle, že takéto opatrenie, ktoré odborníci odporúčajú, sa musí dotknúť všetkých,“ dodala.

Pripustila, že takéto opatrenie je neférové voči ľuďom, ktorí sa správali zodpovedne, dodržiavali opatrenia a dali sa zaočkovať.

Poukazuje na zomierajúcich

„Sme najhorší v počte novonakazených ľudí na milión obyvateľov. Neviem, čo ešte viac treba urobiť preto, alebo čo viac treba počuť a vidieť na to, aby sme zmenili prístup,“ povedala. Poukázala pritom na ľudí zomierajúcich na umelých pľúcnych ventiláciách s ochorením COVID-19, ale aj na iné diagnózy, na vyčerpaný zdravotnícky personál.

Verí, že keď nepriaznivá situácia pominie, zodpovednosť ľudí sa následne zohľadní.

Prezidentka je taktiež sklamaná z toho, že zdravotnícky personál musí napriek obrovskej snahe čeliť vyhrážkam a nenávisti.

Ľudí vyzýva, aby „prestali tliachať o covide a začali počúvať odborníkov“.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Čaputová na návšteve nemocnice
5
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM