han Politika

Čaputová žiada od premiéra KONIEC vládnej krízy: Treba konať, je najvyšší ČAS!

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vyzvala premiéra Igora Matoviča (OĽANO), aby čo najskôr ukončil koaličnú a vládnu krízu.

Ilustračný obrázok k článku Čaputová žiada od premiéra KONIEC vládnej krízy: Treba konať, je najvyšší ČAS!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Vyhlásila to po utorkovom stretnutí s predsedom vlády a zástupcami strany SaS s tým, že Slovensko potrebuje plne funkčný a výkonný vládny kabinet.

Slová prezidentky

„V posledných týždňoch som absolvovala veľa rokovaní. Poznám stanoviská a oni poznajú to moje. Situácia však dospela do krajnosti, keď už dve strany vyzvali premiéra na odchod a hroziacu menšinu zase odmieta Sme rodina,“ povedala na úvod svojho vyhlásenia hlava štátu.

„Pozvala som si premiéra, ale nemal konkrétnu odpoveď! Vládna kríza trvá dva a pol týždňa. Požiadala som ho, aby ju ukončil čím najskôr. Kríza je náročnejšia, pretože sa deje počas pandémie a je sprevádzaná chaosom. Potrebujeme okamžité zmeny smerom k ľuďom,“ pokračovala rázne Čaputová.

Smerom k ľuďom

Na záver spomenula zlú situáciu, ktorá má v čase pandémie dopad na občanov. „Chudoba a život v strachu začína byť nová pandémia. Treba ukončiť agóniu a konať. Je najvyšší čas,“ uviedla prezidentka a upozornila, že toto všetko sa deje teraz, keď ľudia čelia úmrtiam, ekonomickým dosahom i nárastom chudoby.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj naDnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si aj toto:

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM