han Politika

Sulík po stretnutí s prezidentkou vyhlásil: Ak neodíde Matovič, SaS vystúpi z vlády!

Premiér Igor Matovič (OĽANO) je teraz na ťahu a on sa má vyjadriť, či sa rozhodol odstúpiť, aby sa mohlo pokračovať v zmysluplnej vláde.

Ilustračný obrázok k článku Sulík po stretnutí s prezidentkou vyhlásil: Ak neodíde Matovič, SaS vystúpi z vlády!
4
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Ak sa svojho postu nevzdá, koaličná SaS vystúpi z vlády. Po utorkovom stretnutí s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou to vyhlásil šéf SaS a vicepremiér Richard Sulík.

Dal mu termín

Matovičovi dáva SaS najneskorší termín do stredy 24. marca. Predstavitelia liberálov sa s prezidentkou bavili už aj o tom, ako sa uskutoční prípadný proces demisie. „Ak sa Igor Matovič rozhodne trvať na svojom, tak traja ministri z SaS podávajú demisiu a SaS odchádza z vlády. My nebudeme pod ním vo vláde, lebo sa stávame aj spoluzodpovední za tento chaos,“ priblížil vyjadrenie Sulíka portál pluska.sk.

„Všetci čo si myslia, že blafujeme si musia počkať do budúcej stredy,“ doplnil Sulík

Debata s prezidentkou

Predstavitelia liberálov sa s prezidentkou bavili už aj o tom, ako bude prebiehať prípadný proces demisie. „Matovič sa má vyjadriť, ako sa rozhodol. Či odstúpi, aby sme mohli pokračovať v zmysluplnej vláde, alebo bude hľadať krkolomné konštrukcie od menšinovej vlády po úplne natesno vládu, alebo bude v úvodzovkách dokupovať voľne blúdiacich poslancov. On sa musí rozhodnúť,“ skonštatoval Sulík. Š

Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) sa na stretnutí s hlavou štátu bavili aj ako bude prebiehať proces demisie. SaS totiž trvá na svojom ultimáte najneskôr do 24. marca. „Nechceme, aby keď odídu hneď traja ministri za SaS, vznikol zbytočne veľký problém a aby bol Matovič pripravený, pokiaľ sa rozhodne neodstúpiť. Rovnako aj, aby prezidentka vedela, čo ju čaká,“ poznamenal vicepremiér. Ak sa Matovič vyjadrí skôr, že z funkcie neodstúpi, SaS hneď odchádza z vlády. Klub SaS aj Republiková rada SaS sú v postoji jednotní.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj naDnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si aj toto:

Sulík rokoval s prezidentkou
4
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM