han Šport Hokej

Manželka českého hokejistu tragicky zomrela: Pri záchrane psa sa pod ňou prelomil ľad

Neopísateľné nešťastie prežíva český kapitán hokejistov Třinca Petr Vrána, ktorému sa utopila manželka Lindsey († 35).

Ilustračný obrázok k článku Manželka českého hokejistu tragicky zomrela: Pri záchrane psa sa pod ňou prelomil ľad
Zdroj: Instagram.com/hcocelaricz

Keď duel Třinca s Litvínovom nečakane odložili, neveštilo to nič dobré. Následne klub, v ktorom je kapitánom reprezentačný útočník Česka, vydal stanovisko, z ktorého už bolo zrejmé, že sa jedná o tragédiu.

„S obrovským smútkom sme prijali správu o tragickom úmrtí v rodine Petra Vránu. Vedenie obidvoch klubov sa spolu s riaditeľom súťaže dohodli na odložení zápasu. Nečakaná a tragická udalosť sa odohrala zatiaľ za nevyjasnených okolností. Vyšetruje to polícia a klub s ohľadom na súkromie hráča nebude zverejňovať žiadne ďalšie podrobnosti,“ uvádza HC Oceláři Třinec na sociálnych sieťach.

Čo sa stalo?

České weby neskôr priniesli podrobnejšie informácie o tom, čo sa hokejistovej manželke stalo. „Pod Lindsey sa prepadol ľad, keď sa snažila zachrániť šteňa, ktoré utieklo na zamrznutú priehradu Slezská Harta,“ informoval portál polar.cz, ktorý vydal správu ako prvý.

Portál pridal aj vyjadrenie policajnej hovorkyne Zlatuši Viačkovej: „Popoludní sme prijali oznámenie o tom, že sa mala osoba preboriť na Slezské Harte v lokalite Nová Pláň. Okamžite bolo zahájené pátranie za prítomnosti záchranárov, aj vrtuľníka. Policajti zistili, že žena mala na ľad vstúpiť potom, čo naň vbehlo šteňa, ktoré s ďalším psom venčila. Pátranie bolo ukončené po viac než hodine, keď bolo nájdené telo. Okolnosti prípadu sa stále vyšetrujú.“

Záchranárom sa podarilo zachrániť šteňa a aj muža, ktorý topiacej sa žene išiel na pomoc.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM