Cestovanie

Cestujúcich čakajú NEPRÍJEMNOSTI: Ryanair RUŠÍ viaceré zimné lety

Ak vás počas zimného obdobia čaká cesta lietadlom, mali by ste spozornieť. Ryanair oznámil škrtanie niektorých letov.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúcich čakajú NEPRÍJEMNOSTI: Ryanair RUŠÍ viaceré zimné lety
Zdroj: TASR/AP

Nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair vo štvrtok (28. septembra) oznámila, že počas zimného obdobia bude nútená zrušiť množstvo plánovaných letov. Upozornila na to spravodajská agentúra Reuters.

Meškanie dodávok nových lietadiel

Čo je dôvodom, prečo sa najväčší európsky nízkonákladový dopravca (podľa počtu prepravených pasažierov) rozhodol pre takýto krok? Spoločnosť, ktorá patrí medzi najväčších zákazníkov Boeingu, vo vyhlásení uviedla, že medzi septembrom a decembrom mala dostať 27 nových lietadiel. Viaceré problémy spôsobili, že Ryanair napokon môže očakávať iba 14 kusov.

Generálny riaditeľ spoločnosti kvôli meškaniu kritizoval Boeing už počas minulého roka. Po kritike sa mala plynulosť dodávok výrazne zlepšiť, no všetko sa zmenilo minulý mesiac, keď Boeing objavil výrobnú chybu, ktorá napokon spomalila dodávky najpredávanejšieho modelu 737 MAX.

Ktorých letísk sa dotknú škrty?

Rušenie plánovaných letov nadobudne účinnosť už od konca októbra. Ryanair bude v najbližších dňoch dotknutých cestujúcich informovať prostredníctvom e-mailu.

Škrtanie letov sa dotkne letísk Charleroi v Belgicku, v írskom Dubline, piatich talianskych vrátane Bergama, Neapola a Pisy, East Midlands vo Veľkej Británii, v portugalskom Porte a v Kolíne nad Rýnom v Nemecku. Presný počet dotknutých letov ešte zverejnený nebol.

Cestujúcim, ktorých sa dotkne rušenie zimných letov, by mali ponúknuť miesta v iných letoch. Ak si to budú želať, bude im poskytnutá plná náhrada ceny zrušenej letenky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM