han Hokej

Chalani, FANTÁZIA! Slováci v zápase o všetko zvalcovali Dánov a budú hrať o medaily! FOTO

Mali nôž na krku, ale zvládli to famóznym spôsobom! Tak nastupovali hokejisti Slovenska na siedmy duel na šampionáte proti Dánsku. Len v prípade triumfu mohli pomýšľať na postup do štvrťfinále.

Ilustračný obrázok k článku Chalani, FANTÁZIA! Slováci v zápase o všetko zvalcovali Dánov a budú hrať o medaily! FOTO
14
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovenskí hokejisti postúpili do štvrťfinále MS vo Fínsku. Rozhodli o tom po víťazstve 7:1 nad Dánskom vo svojom poslednom zápase v základnej A-skupine, ktorý bol zároveň priamy súboj o posledné postupové miesto zo skupiny.

Sedem kúskov

Slováci zamierili za presvedčivým víťazstvom vydarenou prvou tretinou, v ktorej strelil kapitán Tomáš Tatar dva góly, čím potvrdil ich prevahu. Tá bola ešte markantnejšia v druhej časti, v ktorej Pavol Regenda, Mislav Rosandič a Juraj Slafkovský zvýšili slovenský náskok na 5:0. Po presilovkovom góle Dánov v 48. minúte sa ešte v závere zápasu v presilovkách presadili Šimon Nemec a druhýkrát v zápase Pavol Regenda.

Slovensko sa v pozícii štvrtého tímu A-skupiny stretne v Tampere s víťazom B-skupiny. Na jej čele boli po siedmich odohratých zápasoch Švédi, no domáci Fíni za nimi zaostávali o dva body a pred sebou mali večerný (od 19.20 SELČ) duel s Českom.

Viac o zápase sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne témy

MS 2022: Momenty zo zápasu Slovenska s Dánskom
14
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM