Zo zahraničia

Chceli UKRADNÚŤ auto, dali sa na útek: Zlodejov zahnala rozzúrená ČIVAVA

Traja zlodeji sa dali na útek, keď ich pri pokuse o krádež auta vyrušil hlasný štekot. Ako sa neskôr ukázalo, nešlo o žiadne bojové plemeno.

Ilustračný obrázok k článku Chceli UKRADNÚŤ auto, dali sa na útek: Zlodejov zahnala rozzúrená ČIVAVA
Zdroj: Pexels.com , Pexels.com

Auto Anny Moominovej sa v noci 22. augusta stalo už po štvrtýkrát terčom zlodejov. Tentoraz však zasiahol nečakaný pomocník.

Zlodejom sa okolo druhej hodiny v noci podarilo vlámať do auta. Väčšie škody však napáchať nestihli. Informuje o tom portál novinky.cz s odvolaním sa na agentúru AP.

Na zlodejov totiž začala hlasno štekať dvojročná čivava Milo.

Trojica zlodejov okamžite zobrala nohy na plecia. „Odviedol oveľa lepšiu prácu než polícia,“ komentovala zásah malého ochranára Anna.

Je terčom zlodejov

Ako sme spomínali, nebol to prvý prípad, kedy si jej auto vyhliadli zlodeji. „Pred troma mesiacmi sa mi dvaja muži pokúsili odčerpať benzín z nádrže a asi pred mesiacom mi niekto rozbil okno na spolujazdcovej strane, len aby si zobral dve cigarety. Všetko bolo na kamerových záznamoch, ale polícia neurobila vôbec nič,“ dodala Anna.

Ani tentokrát však zlodeji neodišli bez lupu. Tesne pred útekom stihli zobrať niekoľko drobností a náhradné kľúče od domu. Anna si ich v aute nechala, nakoľko na ne občas zabudne. Trpí totiž ľahšou formou autizmu.

Priateľský ochranár

Jej „terapeutom“ je práve dvojročná čivava. „Keď počuje nejaké zvuky, šteká naozaj hlasno. Ale keď je s ľuďmi alebo psami, ktorých pozná, je veľmi milý a rád sa mazná,“ dodala.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM