Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Chlapci v hračkárskom aute brázdili PO DIAĽNICI! Policajtom tvrdili, že zle odbočili, VIDEO

Policajti neverili vlastným očiam. Malí dobrodruhovia sa bezstarostne vozili na frekventovanej ceste na miniatúre Lamborghini.

Ilustračný obrázok k článku Chlapci v hračkárskom aute brázdili PO DIAĽNICI! Policajtom tvrdili, že zle odbočili, VIDEO
Zdroj: Městská policie Brno

Českí policajti riešili skutočne kuriózny prípad. Dvaja malí chlapci sa po diaľnici preháňali na miniatúre Lamborghini. Ich hlášky po tom, čo ich zastavili policajti, zabávajú celú krajinu. Zásah opísala brnenská mestská polícia na svojej facebookovej stránke.

Úsmevný výjav

Netypické vozidlo si ľudia všimli na brnenskej Starej diaľnici. Žltý hračkársky športiak bol na frekventovanej ceste neprehliadnuteľný. „Groteskný a súčasne nebezpečný výjav nám nahlásil a popísal vodič, ktorý detské autíčko zazrel,“ vysvetľujú českí policajti.

Policajti po príchode odparkovali služobné auto tak, aby poskytlo deťom ochranu pred premávkou. Rozsvietili majáky a vydali sa zistiť, čo priviedlo malých dobrodruhov na diaľnicu. Chlapci mohli byť podľa opisu policajtov žiakmi nižšieho ročníka na prvom stupni.

Chceli cúvať späť na sídlisko

Jedného z chlapcov prítomnosť hliadky trošku zarazila a chvíľu poplakával. Zakrátko sa však upokojil a obe deti s mužmi zákona veselo konverzovali.

„Prispel k tomu priateľský prístup strážnikov, ktorí si ochotne nechali predviesť odklápanie kapoty a prezreli si aj dve úložné batérie. Chlapci sa chválili, že autíčko môže ísť rýchlosťou až 300 kilometrov za hodinu a navrhovali, že vycúvajú naspäť na sídlisko, odkiaľ nedopatrením zle odbočili,“ opisuje polícia.

Hliadka mestskej polície sa naokoniec chlapcom aj ich rodičom, ktorí prišli na miesto tiež, postarala o doprovod a bezpečné opustenie diaľnice najbližším výjazdom.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zdroj: Facebook

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM