Zo zahraničia

Už ju neskrývajú! Harry a Megan zverejnili fotografiu Lilibet v deň jej prvých narodenín

Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu zverejnili fotografiu svojej dcéry Lilibet v deň oslavy jej prvých narodenín.

Ilustračný obrázok k článku Už ju neskrývajú! Harry a Megan zverejnili fotografiu Lilibet v deň jej prvých narodenín
4
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Snímka zachytáva usmievajúcu sa Lilibet na narodeninovom pikniku, ktorý jej rodičia usporiadali vo Frogmore Cottage vo Windsore, informovala na svojom webe britská stanica BBC.

Prvé narodeniny

Lilibet, ktorá v sobotu oslávila svoje prvé narodeniny, je na snímke oblečená v bledomodrých šatôčkach s bielou mašľou vo vlasoch.

Fotografiu urobil rodinný priateľ Misan Harriman na pikniku, na ktorom sa zúčastnila rodina a blízki priatelia, uviedol hovorca vojvodu a vojvodkyne.

Princ Harry a Meghan dali Lilibet meno podľa prezývky kráľovskej rodiny pre kráľovnú Alžbetu II., ktorá je prastarou mamou batoľaťa.

Dievčatko má druhé meno Diana, ktoré jej rodičia vybrali na počesť jej starej mamy, princeznej z Walesu.

Jedenáste pravnúča

Lilibet je jedenástym pravnúčaťom kráľovnej Alžbety II. a je ôsma v poradí na trón. Jej brat Archie sa narodil v máji roku 2019.

Rodina vojvoda a vojvodkyne zo Sussexu žije v Kalifornii. Do Británie pricestovali na oslavy platinového jubilea – 70. výročia panovania kráľovnej.

Ich účasť na piatkovej ďakovnej bohoslužbe za kráľovnú v Katedrále svätého Pavla v Londýne bola od roku 2020 ich prvým spoločným objavením sa na verejnosti v Británii.

Ich návšteva v Británii je pre panovníčku prvou príležitosťou stretnúť sa so svojou pravnučkou, ktorá sa narodila v kalifornskej Santa Barbare, kde Sussexovci teraz žijú.

Neprehliadnite aj:

Lilibet je jedenástym pravnúčaťom kráľovnej Alžbety II
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM