han Politika

CIRKUS a šaškáreň v parlamente: Poslanci predviedli absolútne DNO! Hádky, urážky, nadávky!

Odvolávanie vlády Eduarda Hegera (OĽANO) malo v parlamente úroveň ako voľakedy v krčme v tretej cenovej skupine.

Ilustračný obrázok k článku CIRKUS a šaškáreň v parlamente: Poslanci predviedli absolútne DNO! Hádky, urážky, nadávky!
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Celé Slovensko sa v týchto dňoch sústredí na NR SR, kde sa začalo s odvolávaním vlády. Počas debaty k návrhu na jej odvolanie sa však poslanci zmohli aj ku plytkému a povrchnému správaniu.

Najprv Pročko

Ešte vo štvrtok riešili poslanci zákon o kyberbezpečnosti. Ide o podnet tajných služieb, ale aj ďalších bezpečnostných zložiek blokovať údajne nebezpečný obsah na internete. No, a pre niektorých poslancov to bol vhodný námet na hádky. Začal to poslanec OĽANO Jozef Pročko, ktorý bol ako vždy, hlučný.

Podľa neho podpredseda parlamentu Juraj Blanár (Smer-SD) nereagoval adekvátne na to, že ho Miroslav Suja (Republika) počas rozpravy prerušil výkrikom. „Máte pocit, že ho upozornil?“ kričal poslanec. „Ja mám pocit, že vy ste aj hluchý,“ zareagoval Blanár, ale aj s tým, že upozornil poslancov „aby neprerušovali významný prejav“ poslanca Pročka.

„Za mnou sedí hanba parlamentu,“ vyhŕkol Pročko, ktorý sa s podpredsedom NR SR dostal do vyostrenej hádky. Kričal na Blanára, že mu teda má vziať slovo, lebo to je „tá ich sloboda“.

Tu je celé VIDEO z hádky

Ďalšie aktuálne témy

Pridal sa Jarjabek

Ešte v ten deň dal o sebe vedieť aj „smerák“ Dušan Jarjabek, keď Milanovo Kuriakovi z OĽANO toto hovoril do pléna: „Ukážte na neho prstom, ukážte toho hajzlíka nám všetkým, nech vieme, kto nás tu natiera.“ Poslanec narážal na príhovor Kuriaka, ktorý tvrdil, že niekto z SaS „vybavil“ článok v liberálnych médiách.

„Toto je zákon o slobodnej cenzúre, pretože tu cenzúra naberá také rozmery, ako v päťdesiatich rokoch. Len aby sme si nemysleli nič iné, ale potom tu sú takýto hajzlíci,“ dodal Jarjabek.

Drsný Kollár

Po vystúpení Eduarda Hegera a Richard Sulíka sa k slovu dostal aj líder Sme rodina Boris Kollár. "Tu a teraz potrebujete ich hlasy a opierate sa o ne práve vy, páni poslanci a pani poslankyne strany SaS, počítate s každým jedným hlasom ĽSNS a Republiky. Richard Sulík, pozri sa do zrkadla a uvidíš tam seba, ako chodíš utajene a konšpiračne rokovať s Kotlebom do Maďarska,“ začal Kollár.

Lenže, to nebolo všetko, postupne dostával „do varu“. „Kto vo vláde bojoval za zrušenie 13. dôchodkov? No, SaSka. Kto neustále bojoval na vláde a na koaličnej rade, aby sa zrušili vlaky zadarmo pre študentov a pre našich dôchodcov? No, SaSka. Kto bojoval za zrušenie obedov zadarmo? No, SaSka, a teraz nám vyčítate, že sme málo pomáhali?!“ zvyšoval Kollár hlas.

„A keď sme prijali, že od 1. januára dostanú matky s deťmi 200 eur na každé dieťa vo forme 60-eurového prídavku a 40-eurového bonusu na dieťa a ako sme to prijali aj s hlasmi poslancov strany Život, to je pravda, my sa k tomu hlásime, tak ste odišli, lebo sme pomohli týmto nízko príjmovým skupinám obyvateľstva, ktoré teraz vyčítate tejto vláde, že to robí alebo, že to nerobí a keď to urobí, tak je zle,“ už kričal Boris Kollár.

Zakončila to Cigániková

„Určite nedôverujem Eduardovi Hegerovi, že dokáže zmeniť ten vývoj. Každým jedným dňom je silnejší Fico, ak to necháme, tak zaručene za 15 mesiacov vyhrá voľby,“ vyhlásila Jana Bittó Cigániková z SaS. Ako už býva zvykom, nebrala si servítku pred ústa.

Podľa nej medzi občanmi Slovenska rastie nenávisť voči vládnucej garnitúre. „Každým dňom je väčší dlh občanov Slovenska. Tu sa rozdávajú stovky deťom, ale následne ich budú splácať ešte ich deti,“ vykričala všetkým poslankyňa.

"Edo Heger nie je schopný robiť absolútne nič, ten sa bude modliť a to je všetko, čo zvládne,“ poriadne pritvrdila Cigániková, ktorá ešte Kollárovi vykričala, že má deti s jedenástimi matkami, čiže aj on je rád, že sa zvýšili prídavky…

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM