han Politika

ČO sa to deje v strane Za ľudí? Až tri krajské predsedníctva chcú mimoriadny snem!

Krajské predsedníctva strany Za ľudí v Košiciach, Prešove a Nitre žiadajú zvolať mimoriadny snem koaličnej strany, na ktorom by sa riešili personálne otázky vrátane voľby nového predsedu.

Ilustračný obrázok k článku ČO sa to deje v strane Za ľudí? Až tri krajské predsedníctva chcú mimoriadny snem!
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Potvrdili to členovia predsedníctva strany a poslanci parlamentu Tomáš Lehotský a Vladimíra Marcinková. Zvolať mimoriadny snem sa môže podľa ich slov na návrh piatich krajských predsedníctiev, alebo keď sa na tom zhodne predsedníctvo strany. Lehotský by chcel, aby sa snem konal do konca júna.

V utorok (25. 5.) by sa mali konať krajské predsedníctva strany v Bratislave a Žiline. V stredu (26. 5.) sa má zísť aj predsedníctvo strany. „V stredu máme predsedníctvo, ktoré zvolala predsedníčka a verím, že tam prejaví vôľu, aby sme demokraticky rozhodli o tom, ako ďalej bude naša strana smerovať a kto ju bude viesť,“ uviedla Marcinková.

Lehotský nevie o tom, že by zvyšné krajské predsedníctva v Trenčíne, Trnave a Banskej Bystrici mali zvolané stretnutia. Tiež uviedol, že zatiaľ sa nepodarilo na úrovni predsedníctva odsúhlasiť zvolanie snemu, preto sa to snažia doriešiť cez kraje.

Nové vedenie?

Viacerí členovia Za ľudí vrátane ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej koncom minulého týždňa uviedli, že sú za zvolanie mimoriadneho snemu strany, na ktorom by sa volilo nové vedenie. Kolíková nateraz označila otázku o svojej možnej kandidatúre na šéfku strany za predčasnú. Lehotský uviedol, že predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová stratila jeho dôveru, Marcinková považuje jej vedenie za nedostatočné.

Niečo viac z tém, ktoré hýbu Slovenskom

Reakcia Remišovej

Remišová reagovala tým, že takéto konflikty nepomáhajú strane. Podľa vlastných slov dostala odkaz, že ak neodstúpi, bude vystavená silnému mediálnemu tlaku. Problém v strane vníma od vládnej krízy, keď sa podľa nej okolo ministerky spravodlivosti vytvorila skupinka, pre ktorú bol prijateľným rizikom pád vlády a predčasné voľby. Remišová dodala, že naďalej cíti podporu členov strany i vedenia.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Čo tak viac článkov k TÉME?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM