han Šport Hokej

Čo zažil Chára v Bostone za 14 rokov? Úspechy, bitky, zranenia, smiech či kovbojské fúzy! FOTO

Všetko sa raz skončí. Tak to v živote, žiaľ alebo našťastie, chodí. Tak to je aj s pôsobením Zdena Chára v Bostone, kde strávil neuveriteľných štrnásť rokov.

Ilustračný obrázok k článku Čo zažil Chára v Bostone za 14 rokov? Úspechy, bitky, zranenia, smiech či kovbojské fúzy! FOTO
32
Galéria

Rodák z Nemšovej neďaleko Trenčína, kde hokejovo vyrastal, sa deň pred Novým rokom upísal novému klubu. V zámorskej NHL opustil Boston a namieril si to do Washingtonu Capitals. Informovali sme o tom aj v tomto ČLÁNKU.

Veterán pokračuje

Pre 43-ročného obrancu je to v poradí štvrtý klub v 22-ročnej kariére v zámorskej súťaži. Pred hral za New York Islanders, Ottawu Senators a Boston Bruins. Dovedna v najprestížnejšej lige sveta odohral 1 553 zápasov, v ktorých strelil 205 gólov a pridal 451 asistencií, čo je dohromady 656 bodov. Na konte má aj 1 956 trestných minút. Najbližší ročník NHL bude pre neho už 23. v poradí. Čo je zaujímavé, vo Washingtone vytvorí dvojicu s fenomenálnym ruským útočníkom Alexandrom Ovečkinom.

Najväčší úspech

Zdeno Chára ho dosiahol v sezóne 2010/2011 historický úspech, keď ako prvý Slovák v úlohe kapitána doviedol tím NHL k prestížnemu Stanleyho poháru. Ten je určený pre víťazný tím celej ligy.

Viac z jeho úchvatnej kariéry v tíme Bostonu, nájdete aj v TEJTO FOTOGALÉRII

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aj toto stojí za prečítanie

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM