Rastislav Búgel Hokej

Danko chce v reprezentácii aj Slovákov z KHL: Verí, že tréneri nepodľahnú politickému tlaku

Andrej Danko verí, že v reprezentácii budú aj hráči z KHL. SNS zároveň navrhuje obnoviť skupiny priateľstva s Ruskom a Bieloruskom.

Ilustračný obrázok k článku Danko chce v reprezentácii aj Slovákov z KHL: Verí, že tréneri nepodľahnú politickému tlaku
Zdroj: TASR/Martin Baumann , TASR/Jakub Kotian

Blížia sa hokejové majstrovstvá sveta a témou číslo jedna sa stáva účasť, prípadne neúčasť hráčov v KHL. Nedávno sme vás informovali, že Peter Pellegrini zverejnil výzvu Slovenskému zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

„Opäť sa blížia majstrovstvá sveta v hokeji a u nás sa otvorila nezmyselná diskusia v súvislosti s tým, že hráči hrajúci v KHL, teda v ruskej hokejovej lige, by nemali reprezentovať Slovensko. Znova sa spomínajú konkrétne mená. Vyzývam preto Slovenský zväz ľadového hokeja, aby dôsledne zvážil svoje stanovisko a neunáhlil sa prijať také rozhodnutie, ktoré pod nezmyselným mediálnym a politickým tlakom opozičných strán, ako PS a SaS, znemožní týmto hokejistom reprezentovať našu vlasť. Je prirodzená túžba a česť každého jedného športovca reprezentovať svoju krajinu a šíriť radosť pre ľudí, ktorí tu žijú,“ povedal predseda parlamentu.

Pridal sa aj Danko

Najnovšie so svojou výzvou prišiel aj Andrej Danko.

„Veríme, že hokejoví tréneri nepodľahnú politickému tlaku a v reprezentácii budeme mať aj reprezentantov z KHL,“ napísal šéf národniarov.

Skupiny priateľstva s Ruskom a Bieloruskom

Danko zároveň avizoval, že Slovenská národná strana navrhne na parlamentnej úrovni rozšírenie spolupráce o „skupiny priateľstva s Ruskou federáciou a Bieloruskom.“

„Národná rada Slovenskej republiky v každom volebnom období schvaľuje skupiny priateľstva. Slovenská národná strana chce, aby Národná rada Slovenskej republiky mala dobré vzťahy so všetkými štátmi. Dôležitým predpokladom pochopenia a spolupráce je i vzájomná komunikácia na parlamentnej úrovni. Tak ako by nemali byť diskriminovaní športovci pri svojich výkonoch v reprezentácii,“ uviedol.

Danko dodal, že tak ako by podľa neho nemali byť diskriminovaní umelci či športovci, tak by nemali byť ani obmedzované spolupráce na parlamentnej úrovni.

„Veríme, že hokejoví tréneri nepodľahnú politickému tlaku a v reprezentácii budeme mať aj reprezentantov z KHL. Prvým krokom obnovenia v kultúrnej spolupráci realizovala pani ministerka Martina Šimkovičová v mene SNS v rezorte kultúry. Tým najvýznamnejším krokom by však malo byť obnovenie skupiny priateľstva tak ako to bolo i v minulosti. SNS verí, že obnovenie skupiny priateľstva podporia aj naši koaliční partneri Smer – SD a Hlas – SD,“ dodal Andrej Danko.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Veríme, že hokejoví tréneri nepodľahnú politickému tlaku a v reprezentácii budeme mať aj reprezentantov z...

Posted by Andrej Danko - predseda SNS on Saturday, February 17, 2024
Zdroj: Facebook.com/Peter Pellegrini
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM