MI Ako ušetriť

Darčeky na poslednú chvíľu? Dá sa to a dokonca ušetríte!

Rekordné zdražovanie, nedostatok času či peňazí komplikuje ľuďom vianočné nákupy. Poradíme vám, ako si aj tak urobiť pekné Vianoce za málo peňazí.

Ilustračný obrázok k článku Darčeky na poslednú chvíľu? Dá sa to a dokonca ušetríte!
Zdroj: TASR/AP

Vianoce nie sú len o darčekoch, to vie každý. Ale predsa len je pekné nájsť si pod stromčekom balíček a rovnako obdarovať svojich blízkych.

Rastúce ceny v obchodoch však urobili škrt cez rozpočet mnohým ľuďom a museli svoje vianočné nákupy okresať. Iní si zasa nechali nákupy na poslednú chvíľu a teraz bezradne čakajú na kuriérov, ktorí nestíhajú rozviesť všetky objednávky do Vianoc. Našťastie, existuje riešenie.

Šialené ceny

Inflácia na Slovensku už prekračuje hranicu päť percent, čo pocítil na svojej peňaženke asi každý človek. Najviac si priplácame za potraviny, energie, tabakové výrobky, ale aj oblečenie, obuv, či knihy. Zdražela aj elektronika a domáce spotrebiče, kde cenu vyhnali hore aj nedostatkové čipy.

Viac ako polovica ľudí na Slovensku minie na darčeky tento rok menej peňazí z dôvodu rekordného zdražovania. Uviedol to prieskum pre spoločnosť Home Credit.

Väčšina nakupujúcich neminie na obdarovanie svojich blízkych viac ako 200 eur a tretina z nich má rozpočet do 400 eur. K tomu však treba ešte pripočítať nemalé výdavky na vianočné hodovanie a cestovanie za rodinou. Nečudo, že mnohí sa snažia vynájsť aj netradičným spôsobom a ušetriť za každú cenu.

Podľa prieskumu až 15 percent ľudí odkladá decembrové nákupy až na január, keď sa vo veľkom začnú povianočné výpredaje. Predsa len by však bola škoda nenájsť si pod stromčekom žiadny balíček a obdarovávať sa až po Novom roku. A tak sa mnohí vynašli…

Ako si zariadiť vianočné darčeky šikovne a lacno? Článok pokračuje na druhej strane…

Šťastné a šetrné!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM