TOS Zo zahraničia

Dievčatko POPÁLILI nugetky z McDonald´s: Rodičia vysúdili astronomických vyše 700-tisíc eur!

Súd rozhodol, že pobočka McDonald´s musí vyplatiť dievčatku, ktoré popálili kuracie nugetky, odškodné vo výške vyše 700-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Dievčatko POPÁLILI nugetky z McDonald´s: Rodičia vysúdili astronomických vyše 700-tisíc eur!
Zdroj: Unsplash.com , Unsplash.com

Presnejšie, 800-tisíc dolárov, keďže prípad sa odohral na Floride. Rodičia zažalovali McDonald's, resp. prevádzkovateľa franšízy po tom, čo ich dcérku Olíviu popálili kuracie nugetky.

Popálená noha

Vráťme sa však na začiatok. Čo sa vlastne stalo? V roku 2019 mama Philana kúpila vtedy štvorročnej dcérke Olívii Happy Meal. Išli autom, keď sa niekoľko kuracích nugetiek vysypalo z krabičky na nohy dievčatka a jedna z nich uviazla medzi jej stehnom a bezpečnostným pá­som.

Olívia utrpela zranenie, popáleniny druhého stupňa a rodičia zažalovali McDonald's za nebezpečne horúce nugetky, ktoré obeti spôsobili ťažké popáleniny.

Súd rozhodol

McDonald's na margo toho uviedol, že reštaurácia dodržiava všetky pravidlá bezpečnosti potravín a tie vyžadujú, aby boli nugetky dostatočne horúce, čím sa zabráni otrave salmonelou. Zároveň podotkol, že to, čo sa stane s jedlom po opustení areálu, je mimo kontroly spoločnosti.

Ako informuje server Usatoday, porota prejednávala prípad tento týždeň v stredu a trvalo jej necelé dve hodiny, kým prišla k záveru.

Rodina Olívie vysúdila 800-tisíc dolárov, čo je aktuálne takmer 720-tisíc eur. Rodičia žiadali pôvodne 15 miliónov dolárov.

Prípad pripomína celosvetovo známy proces z 90-tych rokov s tým istým gigantom rýchleho občerstvenia, pobočkou v Novom Mexiku. Žena vysúdila odškodné takmer 3 milióny dolárov po tom, čo sa obliala horúcou kávou. Viac ako týždeň strávila v nemocnici a na popáleniny potrebovala kožné štepy.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM