TOS Zo zahraničia

Štvorročné dievčatko POPÁLILI kuracie nugetky: Rodičia ZAŽALOVALI McDonald's!

Zaujímavosťou na tomto prípade je aj to, že popálené neboli ústa či jazyk, ale úplne iná časť tela dievčatka.

Ilustračný obrázok k článku Štvorročné dievčatko POPÁLILI kuracie nugetky: Rodičia ZAŽALOVALI McDonald's!
Zdroj: Unsplash.com

Tento týždeň prebehol súdny proces z kategórie najbizarnejších. Floridskí rodičia zažalovali McDonald's, resp. prevádzkovateľa franšízy po tom, čo ich dcérku Olíviu popálili kuracie nugetky.

Plač a krik

Čo sa vlastne stalo? Ako opisuje denník Sun Sentinel, bol august 2019, keď mama Philana kúpila vtedy štvorročnej dcérke Happy Meal so sebou. Išli autom, Olívia sedela vzadu a zrazu bolo počuť plač a krik.

Niekoľko kuracích nugetiek sa totiž vysypalo z krabičky na nohy dievčatka, pričom jedna z nich uviazla medzi jej stehnom a bezpečnostným pásom a zostala tam až do chvíle, keď mama mohla odstaviť auto a vybrať ju. Olívia utrpela zranenie, popáleniny druhého stupňa.

Rodičia zažalovali McDonald's za nebezpečne horúce nugetky, ktoré obeti spôsobili ťažké popáleniny. Ich požiadavka? 15-miliónov dolárov. Na súde boli k videniu nepríjemné snímky rany, po ktorej ostala dievčaťu jazva.

Ako reaguje McDonald´s? Článok pokračuje na druhej strane.

Nešťastná náhoda

Podľa právnika rodičov by spoločnosť mala zákazníkov varovať pred tým, aké horúce môžu byť nugetky.

Právnik zastupujúci McDonald's naopak uviedol, že nešlo o nedbanlivosť z ich strany, ale popálenie spôsobila nešťastná náhoda.

„Zabezpečenie vysokých štandardov bezpečnosti a kvality potravín znamená dodržiavanie prísnych pravidiel a postupov pre každý výrobok, ktorý pripravujeme a podávame. Tieto zásady a postupy boli v tomto prípade dodržané, a preto s úctou nesúhlasíme s tvrdeniami žalobcu,“ poskytli zástupcovia McDonald´s vy­jadrenie pre médiá.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM