MI Zo Slovenska

Dobrá správa! V tomto vlaku do Košíc sa už konečne najete

Cestujúci na vlakovej linke Bratislava - Zvolen - Košice dostanú milý vianočný darček. Od polovice decembra bude ich cesta o niečo príjemnejšia.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa! V tomto vlaku do Košíc sa už konečne najete
Zdroj: Facebok.com/ZSSK.sk

Slovenské železnice nie sú v ideálnom stave. Trpezlivosť cestujúcich skúšajú dlhé meškania, poruchy i nízky komfort vo vlakoch. Aj malé zlepšenie tak príde vhod. Minister dopravy Andrej Doležal práve jedno oznámil na svojom Facebooku.

Kávu alebo čaj?

Ak cestujete vlakom z hlavného mesta do metropoly východu južnou trasou cez Zvolen, určite si nezabudnite vziať jedlo a pitie. Rýchliky na tejto trati nie sú vybavené jedálenským vozňom. Absolvovať takmer šesť hodín jazdy bez možnosti kúpiť si aspoň vodu a kávu nie je práve príjemné.

„Počas jazdy južnou železničnou trasou z Bratislavy do Košíc sme sa bavili o možnosti zlepšiť služby na tejto linke,“ uviedol vo svojom statuse minister dopravy Doležal.

A pridal aj horúcu novinku. „Od prvej polovice decembra bude pre všetkých cestujúcich k dispozícii mobilbar.“

Obsluha s malým vozíkom tak bude prechádzať po jednotlivých vozňoch a ponúkať cestujúcim aspoň základné občerstvenie. Nie je to síce jedálenský vozeň, ale komfort cestovania sa určite aspoň trochu zvýši.

Ešte zásuvky!

Ľudia v komentároch pod ministrovým statusom novinku vítajú. Zároveň však pripomínajú, že na tejto trati je toho ešte veľa čo zlepšovať.

„Je to super nápad zaviesť takýto mobilbar. Len škoda, že nechodia vozne, v ktorých by sa dal nabiť mobil… Pre viacerých ľudí je to veľká nevýhoda,“ napísal jeden z cestujúcich.

Na ministrov status zareagoval aj predseda mimoparlamentnej strany Spolu Juraj Hipš. Na Facebooku uvádza, že na jazdu po tejto trati vyzval minulý mesiac ministra on sám a zároveň ho požiadal o zriadenie mobilného občerstvenia.

„Je to maličký krok pre cestujúcich. Oceňujem ale, že sme začali aspoň týmto,“ píše J. Hipš. Zároveň pripomína, že zoznam nedostatkov na tejto trase je ešte veľmi dlhý.

„Meškanie na tejto trati je tak časté, že prekvapením je presný príchod. Výluky a prestupovanie na autobusy tiež nie sú ojedinelým javom. Čistota vo vlaku je, povedzme to diplomaticky, rôznorodá…“

Minister Andrej Doležal uisťuje, že komplexná modernizácia železničných tratí na Slovensku je jeho prioritou.

Sľuby treba plniť ✊ Počas jazdy južnou železničnou trasou z Bratislavy do Košíc sme sa bavili o možnosti zlepšiť služby...

Posted by Andrej Doležal - minister dopravy a výstavby SR on Thursday, November 19, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM