han Rôzne

Dočkáme sa tridsiatky? PRIPRAVTE sa na horúcu sobotu, ale POZOR na búrky! + PREDPOVEĎ

Po mimoriadne chladnom a studenom máji sa v júni začíname potiť. Dnes bolo na území Slovenska poriadne teplo a ešte teplejšie bude zajtra. Meteorológovia však aj varujú!

Ilustračný obrázok k článku Dočkáme sa tridsiatky? PRIPRAVTE sa na horúcu sobotu, ale POZOR na búrky! + PREDPOVEĎ
Zdroj: Unsplash.com

Ako uvádza portál imeteo.sk, aj napriek horúcemu dňu sa treba mať na pozore. Môžu sa totiž vyskytovať silné búrky z teplého počasia.

Počasie na našom území má pod palcom tlaková výš, po ktorej zadnej strane prúdi teplejší vzduch. Ten má na svedomí to, že sa teploty začínajú šplhať k tropickým hodnotám. „Počas dneška sa teploty šplhali až nad +28 °C a približujeme sa tak k magickej hranici +30 °C. O čosi bližšie budeme k tejto hodnote počas soboty,“ uvádzajú na spomínanom webe.

Prídu aj búrky

Stránka, ktorá sa špecializuje na aktuálne spravodajstvo ohľadom počasia, pripomína jednu dôležitú vec: „Bude veľmi teplo a dusno, v tomto vzduchu sa budú tvoriť v priebehu popoludnia búrky, ktoré by mohli byť na našom území aj intenzívnejšie.“ Našťastie silné prietrže mračien budú sužovať hlavne krajiny, ktoré sú od nás západnejšie.

V Česku vydali vo viacerých oblastiach výstrahu 1. stupňa.

Predpoveď na sobotu

„Maximálne teploty budú pohybovať od +23 do +29 °C a už nie je vylúčené ani to, že ojedinele môžu teploty atakovať aj hranicu +30 °C,“ hlási imeteo.sk. Pre lepšiu orientáciu si výstrahy na konkrétnejšie územie môžete pozrieť TU.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: imeteo.sk/dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM