han Správy

Dosť bolo úmrtí! Europoslankyňa a olympionik podporili petíciu za bezpečnosť cyklistov

Petícia za prijatie opatrení na zvýšenie bezpečnosti cyklistov a chodcov. Tak znie názov akcie, ktorou chce politička Lucia Ďuriš Nicholsonová a triatlonista Richard Varga rozhýbať kompetentných.

Ilustračný obrázok k článku Dosť bolo úmrtí! Europoslankyňa a olympionik podporili petíciu za bezpečnosť cyklistov
Zdroj: TASR/Martin Baumann , Facebook.com/Lucia Ď. Nicholsonová

Bezpečnosť cyklistov a chodcov na slovenských cestách sa musí zvýšiť. Tak sa vyjadril úspešný slovenský športovec a olympionik v jednej osobe, Richard Varga.

V tomto ČLÁNKU sme vás pred pár dňami informovali o smrti cyklistu a deaflympionika Adriána Babiča († 24). "Počas tréningu pri kolízii s autom, zomrel iba 24-ročný Adrián Babič. Adrián bol úspešný cyklista a reprezentant SR – deaflympionik z Popradu. Úprimnú sústrasť celej jeho rodine,“ napísal na sociálnu sieť Ivan Husár, štátny tajomník pre šport na Ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu.

Práve táto tragédia sa podpísala pod aktivitu spomínanej europoslankyne. „Denis V. je mladý cyklista, ktorý pred troma rokmi zavesil profi cyklistiku na klinec. Presne vtedy nezodpovedný vodič usmrtil na ceste počas Cyklo-tréningu jeho otca. Nedal mu prednosť. Pred pár dňami usmrtil vodič na ceste, počas tréningu Denisovho kamaráta, Adriána Babiča. Mladého, veľmi talentovaného cyklistu,“ píše Nicholsonová na Facebooku.

„Dali sme sa s Denisom dokopy a spolu s ďalšími ľuďmi z cyklistiky sme založili petičný vybor a spustili petíciu. Vyzývame Vládu SR a NRSR, aby prijali konkrétne opatrenia na zvýšenie bezpečnosti cyklistov a chodcov,“ stojí v petícii, ktorú propaguje aj triatlonista Richard Varga.

Niečo viac z politiky

„Všetci, ktorí pravidelne bicyklujeme, sme na cestách ohrozovaní. Zákon cyklistov dostatočne nechráni. Zároveň je pravda, že aj medzi cyklistami sa nájde množstvo nezodpovedných ľudí, ktorí porušujú pravidlá a nerešpektujú vodičov. Začíname petíciou za zvýšenie bezpečnosti cyklistov, ale pokračovať budeme v edukácii a vo výzvach samotným cyklistom, aby sa na cestách správali zodpovedne,“ uzatvára Nicholsonová svoj status.

Ak chcete podporiť petíciu, môžete tak urobiť TU.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM