han Správy Zo zahraničia

DRASTICKÝ zákrok policajtov na muža bez rúška: Neodradil ich ani plačúci synček! VIDEO

Sociálnymi sieťami sa začalo včera šíriť video, v ktorom dvaja mestskí policajti spacifikovali muža aj napriek tomu, že sa nebránil. Všetko videl jeho malý synček!

Ilustračný obrázok k článku DRASTICKÝ zákrok policajtov na muža bez rúška: Neodradil ich ani plačúci synček! VIDEO
4
Galéria

Incident sa stal v susednom Česku, v meste Uherské Hradiště, ktoré sa nachádza neďaleko hraníc so Slovenskom. Nepochopiteľná reakcia mužov zákona doslova šokovala tých, ktorí si ho pozreli.

VIDEO nájdete TU.

Čo sa stalo?

Náhodný okoloidúci natočil video, na ktorom dvojica mestských policajtov neprimerane zasiahla voči mužovi, ktorý nemal prekryté horné dýchacie cesty a odmietol si ich zakryť rúškom alebo respirátorom. Najsmutnejšie na tom je, že dotyčný muž bol na prechádzke so svojim trojročným synom, ktorý to všetko videl. Dokonca je na zábere vidno, ako jeden s príslušníkov plačúceho chlapca odstrčil.

„Pustite ma, pustite ma, Ježiši Kriste. Pomoc,“ kričal neustále muž, ale policajti boli neúprosní a pokračovali. Našťastie, chlapčeka sa zmocnila žena, ktorá incident sledovala a zobrala ho do pekárne. Muž pri tom nekládol odpor…

Zasiahol starosta

Neskôr sa k videu dostal aj starosta a poslanec Stanislav Blaha, ktorý postavil dvojicu strážnikov mimo službu. „Považujem to za poľutovaniahodné, hlavne preto, že tam bolo prítomné malé dieťa. Keď sa preukáže, že bol zákrok neadekvátny, budú vyvodené aj patričné dôsledky,“ tlmočil slová poslanca český portál novinky.cz.

Nebol agresívny

Šokovaná zostala aj manželka napadnutého muža a matka chlapca. „Toto je môj manžel a 3-ročný syn. Môj manžel nemal masku vonku. Nebol agresívny, len si nechcel nasadiť masku. A ktokoľvek by sa chcel opýtať, kde bola mama, pracovala na covidovom ARO a pomáhala ventilovaným pacientom. Manžela odviezli na stanicu a syna nechali na ulici bez otca,“ uvádza portál tvnoviny.sk vyjadrenie nahnevanej matky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aj toto vás môže zaujať:

Malý chlapec sa prizerá na zásah polície
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM