Správy Zo zahraničia

Druhý Stalinov hladomor? Pápež František Rusov nešetrí, vojnu prirovnal ku genocíde

Pápež sa počas svojej generálnej audiencie rozhovoril aj o situácii na Ukrajine. Tú prirovnal k hrôzam Stanilovho režimu.

Ilustračný obrázok k článku Druhý Stalinov hladomor? Pápež František Rusov nešetrí, vojnu prirovnal ku genocíde
Zdroj: TASR/AP

Pápež František v stredu prirovnal vojnu na Ukrajine k „strašnej genocíde“ z 30. rokov minulého storočia, keď sovietsky vodca Josif Stalin spôsobil na Ukrajine rozsiahly hladomor. TASR správu prevzala z agentúry APA a denníka The Guardian.

Vyzval k motlidbám

Pápež to uviedol na záver svojej generálnej audiencie vo Vatikáne pred tisíckami ľudí zhromaždených na Námestí sv. Petra.

„Modlime sa za mier vo svete a za koniec všetkých konfliktov, zvlášť na hrozné utrpenie drahého a zmučeného ľudu Ukrajiny. Myslíme na mučeníkov na Ukrajine,“ uviedol František.

Slová o Stalinovi

„Túto sobotu si pripomíname výročie hroznej genocídy hladomoru, umelo vyvolaného Stalinom v rokoch 1932–1933. Modlime sa za obete tejto genocídy a za mnohých Ukrajincov, deti, ženy a starých ľudí, ktorí dnes trpia v dôsledku agresie,“ povedala hlava katolíckej cirkvi.

Pápež František sa tiež modlil za obete ničivého zemetrasenia, ktoré v utorok postihlo Indonéziu. Pripomenul tiež, že na budúci rok sa v portugalskom Lisabone uskutočnia Svetové dni mládeže.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM