Aktualizované han Politika

Vládna kríza je na KONCI: Nový premiér sa stretol so sulíkovcami! Prijali jeho ponuku?

Vyjadrili sa k tomu. Strana SaS, ktorej lídrom je bývalý minister hospodárstva Richard Sulík, prijali ponuku Eduarda Hegera (OĽANO).

Ilustračný obrázok k článku Vládna kríza je na KONCI: Nový premiér sa stretol so sulíkovcami! Prijali jeho ponuku?
Zdroj: TASR/Martin Baumann

V SaS ocenili krok premiéra Igora Matoviča (OĽANO) a sú pripravení sa vrátiť do vlády.

„Strana SaS oceňuje krok Igora Matoviča. Veríme, že po jeho volebnom výsledku to nebolo ľahké rozhodnutie,“ prezradil o tom hovorca SaS Ondrej Šprlák.

Matovič v nedeľu deklaroval, že pre vyriešenie koaličnej krízy ustupuje od všetkých požiadaviek voči partnerom a vymení si pozíciu vo vláde so súčasným ministrom financií Hegerom.

Slová Sulíka

Predseda SaS Richard Sulík vyhlásil, že sa ešte v nedeľu stretne s Hegerom, aby si dohodli detaily. „Oznamujem ústretovosť strany SaS, návrh Igora Matoviča akceptujeme a tiež do určitej miery ustupujeme z našich požiadaviek,“ doplnil s tým, že SaS je pripravená vrátiť sa ku koaličnej zmluve. „Nemáme dôvod otvárať koaličnú zmluvu a ani programové vyhlásenie vlády,“ dodal.

Sulík spresnil, že by sa mal vrátiť na pozíciu ministra hospodárstva, Ivan Korčok na pozíciu šéfa rezortu zahraničia a Branislav Gröhling na stoličku ministra školstva. Zároveň predpokladá, že sa Matovič cíti na pozíciu ministra financií kvalifikovaný. Zdôraznil, že sa do personálnej politiky OĽANO nechce miešať.

„Sme pripravení podpisom vyjadriť podporu budúcemu premiérovi Eduardovi Hegerovi,“ podotkla šéfka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová. Dodala, že strana je pripravená budúcej vláde vyjadriť v hlasovaní dôveru.

Má podporu

Heger uviedol, že má podporu OĽANO i Sme rodina. Ak získa podporu aj v stranách Za ľudí a SaS, plánuje v pondelok (29. 3.) požiadať o stretnutie prezidentku SR Zuzanu Čaputovú.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aj toto vás môže zaujať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM