Správy

Fico trvá na svojom: Mali sme pravdu, Sorosove peniaze ovplyvňujú dianie na Slovensku!

Expremiér naďalej tvrdí, že Soros podporoval aj protivládne protesty na Slovensku v roku 2019 a opakovane hovorí, že šlo o pokus o prevrat.

Ilustračný obrázok k článku Fico trvá na svojom: Mali sme pravdu, Sorosove peniaze ovplyvňujú dianie na Slovensku!
Zdroj: TASR/Daniel Veselský

Expremiér Robert Fico tvrdí, že peniaze amerického podnikateľa Georga Sorosa ovplyvňovali a ovplyvňujú dianie na Slovensku.

Na čo Fico reagoval

Tvrdí, že boli a sú využívané na podporu či „likvidáciu“ vybraných politikov.

Vyhlásil to na štvrtkovej tlačovej konferencii v reakcii na informácie, že finančná skupina Penta odchádza z vydavateľstva Petit Press a predala svoj podiel investorovi Media Development Investment Fund (MDIF) New York.

Fico hovorí, že MDIF je pod kontrolou „jedného z najväčších podvodníkov na svete Georga Sorosa“ a ide o vážnu zmenu v kvalite mediálneho priestoru na Slovensku.

Peniaze od Sorosa

Fico hovorí o priznaní, že je slovenská politika takto ovplyvňovaná.

Spolupracujú na tom podľa neho i niektoré médiá na Slovensku, ktoré sa sami označujú za transparentné či objektívne. Zdôraznil, že peniaze Sorosa sa nemôžu využívať proti či pre vybraných politikov.

Málo Ficových výrokov? Ponúkol aj tieto:

Trvá na prevrate

Naďalej tvrdí, že Soros podporoval aj protivládne protesty na Slovensku v roku 2019 a opakovane hovorí, že šlo o pokus o prevrat.

Portál Sme vo štvrtok informoval o zmenách v akcionárskej štruktúre vydavateľstva Petit Press.

Okrem MDIF sú podľa jeho slov investormi aj manažéri spoločnosti Alexej Fulmek, Peter Mačinga a bývalý vlastník spoločnosti Azet.sk a spravodajského portálu aktuality.sk Marek Václavík, ktorí kupujú zvyšných 5,5 percenta akcií.

Šéf vydavateľstva Fulmek hovorí o dôležitej zmene a ocenil, že novým akcionárom bude MDIF. V súvislosti s odchodom Penty hovorí Sme o odlišných názoroch na ďalšiu stratégiu a rozvoj vydavateľstva medzi Pentou a jeho vedením v poslednom období.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Neprehliadnite ani správy z nášho magazínu:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM