Správy Technológie

Finančná správa s problémami: Podnikatelia sa nemohli prihlásiť na jej portál

Finančná správa (FS) SR mala opakovane problémy s prihlasovaním sa na jej portál. Podnikatelia sa nemohli dostať k svojim dokumentom a niektoré nemohli ani odosielať.

Ilustračný obrázok k článku Finančná správa s problémami: Podnikatelia sa nemohli prihlásiť na jej portál
5
Galéria
Zdroj: Bigstock

O niekoľkohodinovom výpadku servera informovala FS už v stredu (7. 8.), problémy sa vo štvrtok doobeda znova zopakovali. FS navyše v dôsledku stredajších búrok nefungovalo vo štvrtok ráno ani telefonické spojenie na call centrum.

„Chceli by sme vás informovať, že evidujeme nedostupnosť prihlasovania sa na portál finančnej správy. V prípade potreby podávania dokumentov môžete využiť aplikáciu eDane. Problém s prihlasovaním sa by mal byť odstránený už v najbližšom čase,“ uviedla FS na svojom profile na sociálnej sieti.

Pod týmto oznamom sa však rozvinula búrlivá diskusia. Niektorí podnikatelia upozornili, že nefunguje ani aplikácia eDane. Hoci v komunikácii s nespokojnými klientmi FS tvrdila, že systém už funguje, užívatelia portálu mali opačnú skúsenosť.

„Nefunkčnosť systému spôsobila chyba na infraštruktúre,“ informovala hovorkyňa Finančného riaditeľstva SR Ivana Skokanová. Oprava si podľa nej vyžiadala väčšiu odstávku systému, a preto došlo k výpadku komunikácie užívateľov so serverom. Systém podľa nej postupne nabieha a od 14.00 h. by mal byť opäť funkčný.

Foto: ilustračné

Práca s počítačom
5
Galéria
Zdroj: Bigstock
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM