han Krimi

Hamran to povedal na rovinu: Tých, čo NAPÁDAJÚ zdravotníkov, čakajú tvrdé opatrenia!

Policajný zbor bude od nedele uplatňovať tvrdé opatrenia voči tým, ktorí sa dopúšťajú atakov na zdravotníkov.

Ilustračný obrázok k článku Hamran to povedal na rovinu: Tých, čo NAPÁDAJÚ zdravotníkov, čakajú tvrdé opatrenia!
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Policajti majú vytypovaných ľudí, ktorí sa útokov dopúšťajú opakovane a javia sa ako organizovaná skupina. Na tlačovej konferencii v Čadci to povedal poverený prezident Policajného zboru Štefan Hamran.

Avizoval, že k problematike vznikne pracovná skupina. Hamran chce diskutovať aj s ministerstvom spravodlivosti a hľadať možné prieniky v oblasti trestnoprávnej ochrany zdravotníckeho personálu.

„Úzka skupina ľudí si demokraciu vysvetľuje ako bezbrehú. Snažia sa uplatňovať všetky svoje oprávnenia, ale ako keby pozabudli na povinnosti, ktoré v demokracii platia pre každého,“ povedal Hamran. Avizoval tiež pravdepodobné zvyšovanie pokút a zavádzanie nových skutkových podstát v tejto súvislosti.

V regiónoch, kde dochádza k útokom na zdravotníkov, polícia posilní hliadky. Hamran nevylúčil ani vyslanie špecializovaných síl, ak to bude potrebné. Úrad kriminálnej polície bude podľa jeho slov zo situačného centra bezpečnostnej rady na úrade vlády dostávať na týždennej báze informácie o hoaxoch a dezinformáciách, týkajúcich sa COVID-19.

Zvýšia činnosť

V Žilinskom kraji polícia ako v prvom zvýši hliadkovú činnosť a bude intenzívne vystupovať na ochranu stálych i mobilných očkovacích centier. „Rovnako sa budeme snažiť riešiť incidenty, ku ktorým dochádza na urgentných príjmoch,“ dodal poverený prezident Policajného zboru. V zmysle platného uznesenia osloví aj Ozbrojené sily SR a Zväz justičnej a väzenskej stráže, aby im uvoľnili ľudí a posilnili ochranu zdravotníckeho personálu.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM