han Šport Ostatné športy

Holanďan od hororového pádu neukázal TVÁR: Chýbajúcu čeľusť mu vyplnia kosťou z panvy!

Holandský cyklista Fabio Jakobsen mal v júli hrôzostrašnú nehodu počas pretekov Okolo Poľska, pri ktorej prišiel o takmer všetky zuby a časť tváre.

Zdroj: YouTube.com
Mladý cyklista prišiel o všetky zuby a časť tváre
6
Galéria

Iste si spomínate na obrovský náraz Fabia do bariér počas záverečného špurtu v približne 80 kilometrovej rýchlosti. Tu je VIDEO.

Mohol za to krajan

Následky incidentu boli mimoriadne nepríjemné, veď Jakobsena niekoľko minút oživovali priamo na vozovke pretekov. Našťastie sa záchranárom podarilo Fabia zachrániť, ale na niekoľko dní bol uvedený do umelého spánku. Za pád mohol paradoxne takisto Holanďan, Dylan Groenewegen. Ten sa z toho následne zrútil, a doteraz je na sociálnych sieťach terčom slovných útokov.

Je rád, že žije

Tak nejako sa 24-ročný rodák z mesta Heukelum vyjadril prvý raz pre médiá. Teraz tak urobil znovu a to prostredníctvom sociálnej siete. „Posledné dva mesiace som sa zotavoval z havárie a z následkov zranení. V prvom rade to bolo pomliaždenie mozgu a iných zranení na hlave,“ napísal Jakobsen na svoj Instagram. O pár dní ho však čaká ďalšia náročná operácia.

Počas zákroku vyberú kúsok panvovej kosti, ktorý použijú pri rekonštrukcii ústnej dutiny.

Ani potom ešte nebude fit

Mohutný náraz do oblasti hlavy mal za následky aj to, že prišiel o takmer všetky zuby. „Najbližšia operácia je naplánovaná na 8. októbra, kde sa mi postarajú o čeľusť a ústa. A potom ma čaká niekoľkomesačné hojenie novej kosti,“ vysvetlil Jakobsen. Keď sa všetko zahojí ako má, príde na rad ďalší zárkok.

„Do čeľuste mi zavedú implantáty, aby som mohol dostať nové zuby, keďže som ich pri nehode stratil,“ dodal na záver Fabio, ktorý pridal na sociálnu sieť aj fotku, ale len zozadu.

View this post on Instagram

The past 2 months have been dominated by my recovery after my crash in the Tour of Poland. First of all, I had to recover from my brain contusion and other bruises/injuries for a long time. The wounds/scars on my face are healing up well. I would like to thank all the staff of the LUMC and in particular Dr. H. Locher and M. Hendriksma for the good care these past months. On October 8, I will undergo a second surgery to reconstruct my face/mouth. The surgery takes place at Radboud UMC Nijmegen and I am in the hands of Prof. Dr. S. Bergé and Prof. Dr. G. Meijer. The surgery involves placing bone, taken from my pelvic crest, in my upper and lower jaw, because a lot of bone is missing there. This bone will have to heal for several months. After that, another surgery will take place to put implants in my jaw so that I can get new teeth, as I lost them during my crash.

A post shared by Fabio Jakobsen (@fabiojakobsen) on

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM