han Zo Slovenska

Homofóbom roka 2021 sa stal Matovič: V ankete sa na neho "NECHYTAL" ani Fico!

Anketa sa konala už po desiatykrát a anti-cenu získal minister financií Igor Matovič (OĽANO).

Ilustračný obrázok k článku Homofóbom roka 2021 sa stal Matovič: V ankete sa na neho "NECHYTAL" ani Fico!
Zdroj: Instagram.com/igor_matovic_olano

Ďalšie poradie ankety je nasledovné. Tesne za lídrom koaličného zoskupenia OĽANO skončil bývalý premiér a tvár Smeru-SD Robert Fico. Tretie miesto obsadil biskup Jozef Haľko.

Anketu zorganizovali pri príležitosti Medzinárodného dňa proti homofóbii (IDAHO) mimovládne organizácie Inštitút ľudských práv (IĽP) a Dúhové Slovensko n. z. Do hlasovania na webovej stránke ludskeprava.sk sa mohol zapojiť ktokoľvek, rovnako aj poslať nomináciu.

Zosadil kolegu

Vlani sa víťazom ankety Homofób roka stal minister obrany Jaroslav Naď, ktorý je takisto ako Matovič z OĽANO. V tomto roku mal najväčší ohlas tento výrok: „Pellegriniho kamarát – buzerant posratý – má zlaté tehly.“

Matovič získal za takéto vyjadrenie 33% hlasov. Ficov výrok: "Ja si neželám, aby tu chodili ľudia, ktorí budú tvrdiť, že sú ženy a budú mať medzi nohami 20 cm pinďúra.” dostal o jedno percento hlasov menej.

Tretí bol katolícky biskup Jozef Haľko za tieto slová: “Druhý diel si nepozriem… lebo si myslím, že bozkávanie ľudí rovnakého pohlavia na obrazovku nepatrí.” Ďalším nominovaným bol hovorca Aliancie za rodinu Anton Chromík a profesionálny tenista Martin Kližan.

Cena poštou

„Počínanie ministra Matoviča v oblasti práv LGBT menšiny ťažko interpretovať inak ako vykonávanie putinovskej, prokremeľskej politiky. Zbytočne budeme posielať tanky a stíhačky na Ukrajinu, ak nedokážeme uchrániť hodnoty ako rovnosť pred zákonom či ochrana menšín ani vo vlastnej krajine,“ povedal riaditeľ IĽP Peter Weisenbacher s tým, že existuje mnoho dôvodov, prečo by mal Matovič prísť o ministerské kreslo a toto je ďalší.

Riaditeľ IĽP dodal, že Matovičovi ocenenie doručia poštou. Dôvod? Nechcú sa s ním nechcú stretnúť..


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM