Aktualizované han Šport Futbal

Hororové zábery z futbalu: Dána oživovali na ihrisku, jeho manželka bola pri tom! FOTO

Momenty, z ktorých je do plaču. Zápas majstrovstiev Európy medzi futbalistami Dánska a Fínska v Kodani prerušili po kolapse domáceho hráča Christiana Eriksena. Okamžite ho museli oživovať.

Ilustračný obrázok k článku Hororové zábery z futbalu: Dána oživovali na ihrisku, jeho manželka bola pri tom! FOTO
15
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Všetko sa odohralo v závere prvého polčasu, kedy sa hviezdny dánsky stredopoliar bez cudzieho zavinenia zrútil k zemi.

Pohľad na skolabovaného Eriksena neveštil nič dobré a výrazy jeho spoluhráčov, ktorí ku nemu pribehli, hovoria jasnou rečou. Išlo o život! Záchranári hráča Dánska oživovali na ihrisku a potom ho transportovali do nemocnice.

Podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA) bol v stabilizovanom stave, na sociálnych sieťach kolovala fotografia, na ktorej bol na nosidlách pri vedomí.

Ako sa to stalo?

Dvadsaťdeväťročný stredopoliar odpadol, keď naňho lopta smerovala po autovom vhadzovaní. Spoluhráči okamžite privolali lekársku pomoc, neskôr na trávnik zišla aj Eriksenova manželka, ktorú utešovali kapitán Simon Kjaer a brankár Kasper Schmeichel. Dáni okolo Eriksena vytvorili hradbu, po jeho odvoze zamierili do šatne rovnako ako fínski hráči a rozhodcovia pred nimi. Európska futbalová únia (UEFA) zatiaľ neoznámila, či sa zápas bude dohrávať.

Čo sa deje na Slovensku?

FOTO: Eriksena oživovali, zápas Dánsko - Fínsko prerušili
15
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Bola tam aj manželka

Slzy v očiach má celý futbalový svet, pretože takéto kolapsy sa často končia úmrtím futbalistu. Zatiaľ nie je jasné, ako sa Eriksen darí v nemocnici, najnovšie informácie s napätím očakáva celý svet. Mimoriadnu bezradnosť však prežíva futbalistova manželka Sabrina, ktorá to videla na vlastné oči. Bola totiž v hľadisku a hneď po incidente pribehla aj ona na ihrisko. Zdrvenú partnerku Eriksena utešovali dánski hráči.

Dáni okolo Eriksena vytvorili hradbu, po jeho odvoze zamierili do šatne rovnako ako fínski hráči a rozhodcovia pred nimi.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Čo sa deje na Slovensku?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM