Zo zahraničia

Hrôza po PORUCHE horskej dráhy: Ľudia VISELI dole hlavou niekoľko hodín!

Mala to byť zábava, no všetko dopadlo úplne inak. Horská dráha sa zasekla. Nešťastní ľudia čakali na záchranu dlhé hodiny.

Ilustračný obrázok k článku Hrôza po PORUCHE horskej dráhy: Ľudia VISELI dole hlavou niekoľko hodín!
Zdroj: YouTube.com/Milwaukee Journal Sentinel

Niekoľko návštevníkov festivalu Forest County Festival v Crandone vo Wisconsine zažilo viac adrenalínu, ako si predstavovali. Jazda na horskej dráhe sa totiž zmenila na poriadnu drámu.

V dôsledku technickej poruchy ostalo osem ľudí na niekoľko hodín visieť dole hlavou.

Kapitán hasičov Brennan Cook pre CNN uviedol, že vozíky sa na atrakcii zasekli na najhoršom možnom mieste. Zarážajúce je, že horská dráha bola nedávno podrobená bezpečnostnej kontrole.

Hodiny trvajúca záchrana

Zhodou okolností sa na mieste nachádzal hasič mimo službu, ktorý mal špeciálny výcvik na prácu vo výškach. Ešte pred príchodom ťažkej techniky tak miestnym hasičom radil, ako postupovať pri záchrane uviaznutých návštevníkov festivalu.

Prvého pasažiera sa podarilo dostať na zem po dvoch hodinách od zastavenia horskej dráhy. Posledného zachránili po viac ako troch hodinách.

Pri záchranárskych prácach zasahovalo desať hasičských áut, deväť sanitiek a 50 hasičov z troch miest. Incident sa udial iba dva dni po tom, ako si muž všimol veľkú prasklinu na horskej dráhe v zábavnom parku v Severnej Karolíne.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie lákavé články

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM