Zo zahraničia

Toto zažiť NECHCETE! Počas jazdy sa na horskej dráhe objavila OBROVSKÁ prasklina

Kým otec čakal na deti v zábavnom parku, všimol si veľkú prasklinu na jednom zo stĺpov horskej dráhy.

Zdroj: Facebook

V piatok (30. júna) museli v zábavnom parku Carowinds v Severnej Karolíne zatvoriť obľúbenú atrakciu s názvom Fury 325. Jeden z návštevníkov si všimol obrovskú prasklinu na jednom z oporných stĺpov.

Zostal poriadne šokovaný

Na problém upozornil Jeremy Wagner, ktorý si užíval deň v parku v spoločnosti dcéry, netere a syna s kamarátom. Počas dňa na atrakcii absolvovali niekoľko jázd. Zatiaľ, čo Jeremy odišiel pre auto, deti si užívali ďalšie jazdy na zábavnej atrakcii. Počas čakania pri jednom z vchodov do parku sa rozhodol horskú dráhu natočiť na video.

Pri detailnom pohľade nemohol uveriť vlastným očiam. Uvidel obrovskú prasklinu na jednom z oceľových stĺpov, ktorá sa pri každom prejazde vozíkov zákrutou nebezpečne rozširovala.

Atrakciu, ktorú samotný zábavný park označuje za „najvyššiu, najrýchlejšiu a najdlhšiu giga dráhu v Severnej Amerike“, po Wagnerorovm upozornení odstavili.

Nedôsledná kontrola?

Podľa CNN vedenie zábavného parku vydalo vyhlásenie, podľa ktorého všetky atrakcie „prechádzajú dennými kontrolami, aby sa zabezpečila ich správna funkčnosť a štrukturálna integrita.“

Jedna z návštevníčok, ktorá park navštívila týždeň pred incidentom, však tvrdí, že prasklinu objavila už na fotografiách, ktoré vytvorila niekoľko dní pred medializovaným prípadom.

Keď sa dopočula o problémoch na obľúbenej atrakcii, skontrolovala svoje fotky. „Dúfam, že to v budúcnosti povedie k častejším inšpekciám a rozsiahlym bezpečnostným kontrolám. Vďaka bohu, že sa nestalo nič zlé a nikto sa nezranil,“ napísala Tiffany Collins Newton.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie lákavé články

So about Fury… I haven’t been to the park since last Saturday, but I’ve always took photos from the parking lot of the...

Posted by Tiffany Collins Newton on Saturday, July 1, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM