han Šport Basketbal

Hviezda NBA je v úzkych: Matka je v kóme a otec s príznakmi KORONAVÍRUSU!

Najväčšia hviezda tímu basketbalovej NBA Minnesota Timberwolves Karl-Anthony Towns prežíva ťažké časy.

Ilustračný obrázok k článku Hviezda NBA je v úzkych: Matka je v kóme a otec s príznakmi KORONAVÍRUSU!
Zdroj: Twitter

O čo sa teda u elitného hráča jedná? Žiaľ, aj keď má Towns na účte milióny dolárov a je hviezdou Minnesoty, na šíriaci sa vírus COVID-19 je prikrátky.

Rodičia v problémoch

Hráčova matka Jacqueline je v nemocnici v kómatickom stave s podozrením na koronavírus. Jeho otec Karl tiež pociťuje príznaky choroby, nastúpil do domácej karantény a čaká na výsledky testov.

Jasný odkaz

Reprezentant Dominikánskej republiky sa s informáciou podelil na sociálnej sieti.

„Najprv jej stúpla teplota. Potom sa cítila dobre a mysleli sme si, že nastal zvrat. Lenže potom začala mať problémy s pľúcami, rýchlo sa to zhoršovalo a museli ju dať na ventilátor. Povedali mi, aby som zverejnil toto video, aby ľudia začali brať túto chorobu vážne. Táto hrozba je skutočná, neberte ju na ľahkú váhu,“ povedal vo viac ako šesťminútovom príhovore pivot, ktorého Minnesota draftovala ako jednotku v roku 2015.

Čo ešte povedal? Karl-Anthony na svoj instagram k spomínanému videu napísal: „Zdieľajte môj príbeh, aby bola nádej, že všetci zostanú doma. Potrebujeme viac vybavenia a musíme pomôcť zdravotníkom. Ďakujem zdravotníckemu personálu, ktorý pomáha mojej mame. Ste skutoční hrdinovia! Modlíme sa za vás všetkých v tejto ťažkej dobe.“

V USA aktuálne evidujú približne 55-tisíc prípadov nakazenia koronavírusom, 784 osôb chorobe podľahlo.

Basketbalista sa bojí o rodičov
6
Galéria
Zdroj: instagram
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM