han Správy

Hystéria pre zlacnené respirátory: Ľudia sa išli udupať a kašlali na odstupy! VIDEO

Hlava na hlave! Neuveriteľná tlačenica desiatok ľudí sa stretla pri regáli s respirátormi v obchodnom reťazci Lidl. Môže za to ich zlacnenie. Ako to tam vyzeralo?

Ilustračný obrázok k článku Hystéria pre zlacnené respirátory: Ľudia sa išli udupať a kašlali na odstupy! VIDEO
Zdroj: Reprofoto: Facebook.com/Tomas Callo

Keď sa na internet dostalo krátke video, ktoré zachytáva davovú psychózu ľudí, okamžite je z neho hit.

Honba po zľave

Zábery ukazujú ako sa nakupujúci tlačili k regálom, v ktorých bolo balenie troch respirátorov FFP2 v hodnote 1,99 eur. Za takú čiastku sa obchodný reťazec rozhodol predávať lepšiu náhradu rúšok. Niektorí ľudia na to čakali v dlhých radoch, aby sa im ušlo čo najviac. Aj keď bol počet balení na jednu osobu obmedzený, niekoľko jedincov ich bralo po desiatkach!

Odporúčanie ministra

Tak trochu za to môže aj nedávna tlačovka ministra zdravotníctva Mareka Krajčího s premiérom Igorom Matovičom, kde sa šéf rezortu zdravotníctva vyjadril v tom zmysle, že respirátory sú účinnejšie ako rúška pri ochrane pred mutáciou koronavírusu z Veľkej Británie. „Karanténa, britská mutácia, zatvorené živobytia mnohých ľudí a potom príde štvrtková akcia v Lidli a vy sa môžete so svojimi opatreniami…“ okomentoval Tomáš Cello, autor videa, ktoré obletelo internet, na Facebooku.

To, že zákazníci respirátory brali po desiatkach uvádza v statuse aj spomínaný autor krátkeho záznamu: „Predavačka hovorí, že si pani nemôže zobrať tridsať balení, maximum desať. A ona, že dobre, tak to rozdelíme na tri nákupy! Preto tolerujeme aroganciu, papalášizmus a obchádzanie pravidiel, lebo sami takí sme.“

Slová hovorcu

Ako sa k tomu postavil obchodný reťazec Lidl? Tu je vyjadrenie hovorcu Tomáša Bezáka pre stránku noizz.aktuali­ty.sk: „FFP2 respirátory sme mali v ponuke aj koncom roka 2020. Pre aktuálnu akciu sme oproti minulému mesiacu objednali trikrát väčšie množstvo, pričom v čase objednávania tovaru sme vychádzali z dopytu za predchádzajúce obdobie. Akčné ponuky plánujeme niekoľko týždňov až mesiacov vopred v snahe čo najpresnejšie odhadnúť záujem zákazníkov. Enormne zvýšený dopyt po tomto tovare bol však pravdepodobne výsledkom viacerých okolností spred niekoľkých hodín či dní a vysoko prekonal naše očakávania.“

A čo opatrenia vychádzajúce s aktuálneho lockdownu? „Čo sa týka maximálneho možného počtu zákazníkov, pre každú predajňu máme definované konkrétne číslo vychádzajúc z aktuálne platných opatrení štátnych orgánov. Dodržiavanie maximálneho možného počtu zákazníkov v predajni zabezpečuje pracovník súkromnej bezpečnostnej služby,“ dodal pre spomínaný portál Bezák.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM