han Správy Zo Slovenska

Danko a SNS vyzvali vládu na očkovanie ruskou vakcínou! Čo na to ministerstvo?

Mimoparlamentná Slovenská národná strana (SNS) vyzýva, aby sa využila aj vakcína z Ruska v boji proti novému koronavírusu.

Ilustračný obrázok k článku Danko a SNS vyzvali vládu na očkovanie ruskou vakcínou! Čo na to ministerstvo?
Zdroj: TASR/Michal Svítok

SNS zdôrazňuje, že Slováci majú právo vybrať si vakcínu bez ohľadu na to, či pochádza zo západnej alebo východnej krajiny.

„Samozrejme, je dôležité, aby tieto vakcíny prešli testovaním a príslušnou registráciou. Príklad však nie je potrebné hľadať ďaleko. Maďari schválili očkovaciu látku Sputnik,“ uviedla Zuzana Škopcová, hovorkyňa SNS. Vláda by preto mala zvážiť aj vakcínu z Ruska.

Maďari ako vzor

Na sociálnej sieti Andreja Danka, bývalého predsedu parlamentu, sa píše aj toto: „Žili sme v dobe, kedy všetko, čo bolo z východu, bolo dobré. Dnes žijeme v dobe, kedy všetko, čo prichádza zo západu, má byť to najkvalitnejšie. Sme presvedčení, že ak existujú očkovacie látky aj na východ od Slovenskej republiky, tak vláda je povinná ich zabezpečiť pre občanov Slovenskej republiky. Občan Slovenskej republiky má právo si vybrať vakcínu, či už zo západu alebo z východu.“

„Samozrejme je dôležité, aby tieto vakcíny prešli testovaním a príslušnou registráciou. Príklad však nie je potrebné hľadať ďaleko. Maďari schválili očkovaciu látku Sputnik,“ dodáva Danko.

Postoj rezortu

O používaní ruskej vakcíny na Slovensku MZ SR aktuálne neuvažuje. „Aktuálne pracujeme s vakcínami, ktoré sú oficiálne schválené odbornými autoritami, ako je Európska lieková agentúra, ktorej rozhodovanie má oficiálnu legitímnosť. V tejto chvíli sú to vakcíny od spoločností Pfizer/BioNTech a Moderna,“ reagovala hovorkyňa ministerstva Zuzana Eliášová.

Dodala, že Slovensko nakupuje vakcíny spoločne so všetkými krajinami EÚ. Vakcíny od ďalšej spoločnosti očakáva ministerstvo koncom januára.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac článkov o COVID-19

Slovenská národná strana vyzýva predsedu vlády Igora Matoviča, aby zabezpečil pre Slovákov možnosť očkovania pomocou...

Posted by Andrej Danko - predseda SNS on Wednesday, January 20, 2021
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM