Správy Zo Slovenska

Igor Matovič prelomil mlčanie: Odmieta, že by s manželkou spáchali miliónový podvod

Premiérova manželka Pavlína Matovičová mala byť uprednostnená pri vyplácaní výnosov finančnej skupiny Arca Capital.

Ilustračný obrázok k článku Igor Matovič prelomil mlčanie: Odmieta, že by s manželkou spáchali miliónový podvod
11
Galéria
Zdroj: TASR

Spoločnosti Arca Capital hrozí konkurz a tak bude musieť vyplatiť záväzky firmám a ľuďom z toho, čo má. Uprednostnenie premiérovej manželky by znamenalo, že na ostatných veriteľov nemusí už nič vyjsť. Podľa týždenníka Plus 7 dní mala takto protekčne Pavlína Matovičová získať až 10-miliónov eur.

Mlčanie

Igor Matovič dlho o probléme mlčal. Dosiaľ odmietla uprednostňovanie Matovičovej manželky len finančná skupina Arca Capital. Dnes (19.9.) sa premiér k celej veci vyjadril. Tvrdí, že celá kauza je výplodom Penty (cez týždenník Plus 7 dní) spolu so Smerom a Hlasom Petra Pellegriniho.

600-tisíc

„Pravda je taká, že moja manželka nemala nikdy vložné ani jediné euro vo firme Arca Capital Slovakia. Moja manželka mala tri zmenky v Arca Investmen a naďalej ich aj má. Navyše, nešlo o sumu 10 miliónov eur, ale o tri zmenky v celkovej hodnote 600-tisíc eur,“ povedal Igor Matovič.

Igor Matovič ďalej útočil na novinárov z rôznych médií. Dodal, že jeho manželka nie je žiaden biely kôň, ako to vraj podsúvajú médiá a žiadnu protekciu jej nevybavil.

„Bude čakať úplne rovnako ako každý, ako dopadne konkurz,“ dodal.

Svoje tvrdenia však odmieta podložiť dôkazmi. Vraví, že aj tak mu tí, ktorí nechcú, veriť nebudú.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM