Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Jakubec šokuje: Rozhodol som sa ZMIERIŤ dvoch kohútov. Ja a Boh sme sa dohodli...

O mier na Ukrajine sa usilujú diplomacie rôznych krajín. Po novom sa chce úlohy mediátora zhostiť aj známy slovenský spevák šlágrov.

Ilustračný obrázok k článku Jakubec šokuje: Rozhodol som sa ZMIERIŤ dvoch kohútov. Ja a Boh sme sa dohodli...
Zdroj: Instagram.com/martinjakubec_oficial

Vojnový konflikt u nášho východného suseda pokračuje a Ruská federácia s Ukrajinou majú za sebou už sériu mierových rokovaní na pôde Bieloruska. Stretnutia však zatiaľ konkrétnu dohodu nepriniesli a vidina mieru je vo vojnou zmietaných oblastiach stále v nedohľadne.

Jakubec ako vyjednávač

Najnovšie sa na vedenie mierových rokovaní podujal známy spevák šlágrov Martin Jakubec. Oznámil to vo videu na sociálnej sieti. Hitmaker v ňom hovorí, že by mu bolo cťou prispieť k mierovým riešeniam, ktoré obe strany potrebujú.

„Potrebujú mediátora, potrebujú nezávislého pozorovateľa. Bol by som veľmi rád, pokiaľ by som mohol byť vyjednávačom týchto rokovaní medzi Ruskom a Ukrajinou. Ako zástupca ľudu ponúkam svoje vyjednávačské schopnosti,“ hovorí Jakubec.

Obom stranám konfliktu navrhuje vzájomný dialóg, ktorý má byť cestou k nastoleniu mieru. Jakubec pritom priznáva, že inšpiráciu k tomuto kroku našiel vo viere.

„Som človek mierumilovný a týchto dvoch kohútov som sa rozhodol zmieriť. Ja a Boh sme sa na tomto dohodli. Túto cestu by sme radi zahájili,“ uviedol.

Kontroverzný umelec

Martin Jakubec bol pred niekoľkými rokmi známy predovšetkým ako spevák šlágrov. V súčasnosti však rezonuje skôr jeho vystupovanie na sociálnych sieťach. Vo svojich príspevkoch sa nevyhýba komentovaniu domácej i svetovej politiky.

Jakubcov facebookový profil sa objavil aj v zozname proruských účtov a trollov šíriacich dezinformácie. Takúto databázu pred časom zverejnila Polícia Slovenskej republiky.

Spevák v minulosti prekvapil napríklad aj svojou prezidentskou kandidatúrou či výstrednou svadbou so svojou kolegyňou z hudobnej brandže, o viac než 30 rokov staršou Božankou.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM