han Šport Hokej

Je pôvabná a prelomila všetky bariéry: Žiadnej ŽENE sa toto ešte nepodarilo!

Florence Schellingová je prvá žena na svete, ktorá sa ujme pozície generálneho manažéra v poprednom mužskom hokejovom klube.

Ilustračný obrázok k článku Je pôvabná a prelomila všetky bariéry: Žiadnej ŽENE sa toto ešte nepodarilo!
13
Galéria
Zdroj: instagram

Bývalá brankárka švajčiarskej reprezentácie povedie majstrovský SC Bern, v tíme účastníka National League (NL) bude pôsobiť aj ako športová riaditeľka.

Z trénerky manažérka

Tridsaťjedenročná Schellingová naposledy zastávala funkciu trénerky švajčiarskej ženskej reprezentácie do 18 rokov. Na poste GM nahradila Alexa Chatelaina, ten skončil vo funkcii po predčasne ukončenej sezóne, ktorá bola pre elitný švajčiarsky klub rozčarovaním. Bern figuroval v základnej časti až na deviatej pozícii.

„Pre nás bolo dôležité mať na tomto poste mladú, inteligentnú a vizionársku osobu. Bolo pre nás irelevantné, či to bude žena alebo muž. Kľúčové bolo, aby rozumela hokeju. Schellingová nehrala iba ženský hokej, ale aj ten mužský, ktorý takisto pozná z pozície analytičky pre švajčiarsku televíziu,“ uviedol výkonný riaditeľ SC Bern Marc Lüthi pre oficiálny portál Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

Rekordná návštevnosť

Bern sa pýši najvyššou diváckou návštevnosťou na svete, s výnimkou NHL. Na konte má rekordných 16 majstrovských titulov vo švajčiarskej lige. „Bolo to pre mňa obrovské prekvapenie, keď mi zavolal Marc Lüthi. Už skôr sme však mali niekoľko spoločných rozhovorov o možnej spolupráci, ktoré boli veľmi pozitívne. Ihneď som vedela, že túto výzvu chcem prijať. Môj cieľ je odviesť dobrú prácu a vrátiť Bern na absolútny vrchol,“ vyhlásila účastníčka štyroch zimných olympijských hier.

View this post on Instagram

Elite athletes always do a warm-up before they execute their sport.💁‍♀️ Before every ice practice, off-ice practice or game, I took my time to warm-up my muscles and ligaments, basically I prepared my body for the physical training and prevent any muscle related injury.☝️I always tried to do different warm-ups so I would not get bored of doing the same thing over and over again, but one thing that was always part of my warm-up were a bunch of mobility exercises. As an elite athlete I would go through all the hassle of warming up to be ready, so why wouldn’t I do that now when I do recreational sports?🥰Sport is sport and should be taken serious! That’s why even now as a retired athlete, whenever I do a physical activity, I do a mobility warm-up to make my body understand that I’m about to get physically active and it has to get ready. Check out my story to see some of the mobility exercises I do before I hit the ice! Also check-out the link in my bio to see more advice on injury prevention and in case of emergency… Hirslanden! #hirslanden #imNotfallHirslanden #ad #encasdurgencehirslanden

A post shared by Florence Schelling OLY (@schellingf) on

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM