Správy

K plynárom sa nedostanete: Koronavírus ovplyvní aj odpočty spotreby

Plynárenské spoločnosti Slovenský plynárenský priemysel (SPP) a SPP - distribúcia do odvolania zatvorili svoje zákaznícke centrá, zákaznícke kancelárie, podateľne a pracoviská technickej dokumentácie.

Ilustračný obrázok k článku K plynárom sa nedostanete: Koronavírus ovplyvní aj odpočty spotreby
31
Galéria
Zdroj: TASR

Klientov vyzvali, aby ich kontaktovali elektronicky alebo prostredníctvom telefonickej linky. Firmy zrušili zahraničné pracovné cesty, obmedzili prítomnosť zamestnancov na pracovisku a SPP – distribúcia upravila pravidlá odpočtu plynomerov.

Podnik SPP – distribúcia od 13. marca pozastavil osobný kontakt v zákazníckych kanceláriách a pracoviskách technickej dokumentácie.

Zatvorené až do odvolania

„Na komunikáciu naďalej slúžia online formuláre na stránke spp-distribucia.sk a telefonická linka pre pripájanie 0850 269 269,“ uviedol pre TASR hovorca podniku Milan Vanga. V prípade poruchy plynárenských zariadení a odberných plynových zariadení je podľa hovorcu nepretržite k dispozícii telefonická poruchová služba.

Spoločnosť SPP v tejto súvislosti zatvorila všetky zákaznícke centrá a podateľňu až do odvolania.

Hovorca spoločnosti Ondrej Šebesta pre portál Slovgas.sk uviedol, že zákazníci môžu SPP kontaktovať elektronicky alebo prostredníctvom telefonickej linky. Spoločnosť tiež obmedzila výkon práce zamestnancov na pracovisku a väčšina z nich pracuje z domu.

„Cieľom tohto opatrenia je správať sa zodpovedne voči našim zákazníkom, ako aj voči našim zamestnancom. Vedenie spoločnosti SPP chce v prvom rade ubezpečiť svojich zákazníkov, že v súčasnosti realizuje všetky preventívne opatrenia v rozsahu, ktorý umožňuje plynulé poskytovanie služieb zo strany spoločnosti,“ zdôraznil Šebesta.

SPP tiež obmedzil na nevyhnutnú mieru výkon práce zamestnancov na pracoviskách. „Ku dnešnému dňu, z celkového počtu približne 700 zamestnancov, vykonáva svoju prácu formou home office približne 630 z nich,“ spresnil hovorca s tým, že zvyšní zamestnanci spoločnosti boli rozdelení do niekoľkých tímov. Maximálny počet zamestnancov na viac než 20 pracoviskách SPP po celom Slovensku momentálne neprekračuje číslo 50.

Zmena v odpočtoch

Podľa Vangu sa mení aj spôsob odpočtu spotreby plynu. „Záleží nám na zmiernení šírenia ochorenia COVID-19, preto odpočet spotreby zemného plynu v rodinných a bytových domoch dočasne nebudú zamestnanci Slovenskej pošty vykonávať fyzickým odpočtom,“ uviedol hovorca.

Číselný údaj z počítadla plynomera môžu odberatelia nahlasovať bezkontaktne sami, a to doručovateľovi Slovenskej pošty telefonicky na čísle, ktoré by malo byť zverejnené na vchodu bytového domu, cez infolinku Slovenskej pošty, elektronicky na webovej stránke SPP -distribúcia, telefonicky na call centre SPP či prostredníctvom zákazníckej linky ich dodávateľa zemného plynu.

Pokiaľ SPP – distribúcia do 25. dňa príslušného kalendárneho mesiaca nezaeviduje nahlásený samoodpočet, odhadne spotrebu podľa typového diagramu v zmysle platnej legislatívy.

Foto: ilustračné

Koronavírus na Slovensku
31
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM