TOS Cestovanie

Kam by ste mali dovolenku v roku 2024 dobre zvážiť? Toto sú NAJNEBEZPEČNEJŠIE krajiny sveta!

Pri plánovaní tohtoročnej dovolenky pozor. Kde vo svete aktuálne najviac hrozia prepadnutia, nezákonné zatknutia či veľké prírodné katastrofy?

Ilustračný obrázok k článku Kam by ste mali dovolenku v roku 2024 dobre zvážiť? Toto sú NAJNEBEZPEČNEJŠIE krajiny sveta!
Zdroj: Pexels.com , Unsplash.com

Vonku je aktualizovaná riziková mapa sveta 2024, ktorú vydala nemecká spoločnosť A3M Global Monitoring GmbH so sídlom v Hamburgu.

Krajiny sú v nej vyznačené rôznymi farbami, podľa miery bezpečnostného rizika. Oproti iným podobným mapám, môže mať jedna krajina aj viacero farieb, pokiaľ je situácia v jej jednotlivých oblastiach rozdielna. Poskytuje tak informácie nielen o krajine ako celku, ale aj o rizikových regiónoch.

Päť farieb

Červená farba značí veľmi vysoké riziko, oranžové vysoké riziko, žltá zvýšené riziko, svetlozelená nízke riziko a tmavozelená veľmi nízke riziko.

Spomínaná spoločnosť podľa webu travelbook.de nepretržite monitoruje a analyzuje globálnu spravodajskú situáciu so zameraním na celosvetové krízové riadenie. Mapu vytvára z informácií pochádzajúcich z viac ako 500 zdrojov.

Do rizík sú zahrnuté všetky oblasti, od prebiehajúcich či hroziacich vojnových konfliktov, cez prírodné riziká, riziká pochádzajúce z vyčíňania kriminálnych živlov, nestabilnej politickej situácie až po zdravotné riziká.

Zmena situácie

Podľa travelbook.de pri porovnaní svetovej mapy rizík z rokov 2023 a 2024, jasné zhoršenia zaznamenali v Mexiku, Venezuele, Etiópii, Nigeri či Nigérii. Zhoršenie nastalo aj v určitých častiach Indie. Na druhej strane sa situácia napríklad v takej Kolumbii zlepšila.

Čo Európa? Zmena nastala napríklad aj pri samotnom Nemecku. Už nie je tmavozelené s veľmi nízkym rizikom, ale len svetlozelené, pričom táto farba značí nízke riziko. Jedným z dôvodov je zvýšená teroristická hrozba.

Ktoré sú najnebezpečnejšie krajiny na svete v roku 2024? Článok pokračuje na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM