Magazín

Karel Gott len nespieval, rád varil: Vylepšil zemiakový šalát o nezvyčajnú surovinu

Ikonu česko-slovenskej populárnej hudby si pamätáme najmä ako muža s neobyčajným hlasom. No už ste niekedy ochutnali zemiakový šalát podľa Karla Gotta?

Ilustračný obrázok k článku Karel Gott len nespieval, rád varil: Vylepšil zemiakový šalát o nezvyčajnú surovinu
Zdroj: pixabay.com , YouTube.com/Totalfilm.cz

Karel Gott bol najvýznamnejší a najpopulárnejší spevák v dejinách česko-slovenskej populárnej hudby. Na jeho tvorbe vyrástli celé generácie, no málokto vie, že si ľudí vedel získať nielen spevom, ale aj jedlom. Zlatý slávik miloval zemiakový šalát a doprial si ho aj niekoľkokrát do roka.

Umelec ho sebe aj hosťom však servíroval s jednou netradičnou ingredienciou, vďaka ktorej sa nemohla jeho návšteva vždy dojesť!

Miloval jedlo

Umelec sa nikdy netajil tým, že jedlo zbožňoval. Maestrovi počas života často vyvárala manželka Ivana ale občas sa v kuchyni zvŕtal aj on sám. „Robíme samozrejme tradičné jedlá, ale tiež sme si obľúbili ázijskú kuchyňu,“ povedal ešte počas života pre magazín Aha! Božský Kája zbožňoval pravý viedenský rezeň, nedal dopustiť na polievky či zemiakový šalát do ktorého pridával niečo naviac.

Hostia si jeho vylepšený recept pochvaľovali. Akú nezvyčajnú prísadu pridával do zemiakového šalátu? Prečítate na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM