Magazín

Ženy, máte EXTRÉMNU chuť na čokoládu alebo chipsy? Nemôžete za to, tvrdia vedci

Nedokážete odolať sladkému či slanému? Nemajte výčitky! Pravdepodobne patríte do skupiny žien, ktoré to skutočne nedokážu ovplyvniť.

Ilustračný obrázok k článku Ženy, máte EXTRÉMNU chuť na čokoládu alebo chipsy? Nemôžete za to, tvrdia vedci
Zdroj: TASR/DPA

Dámy, zažívate nekontrolovateľné nájazdy na chladničku alebo sa častejšie vraciate z obchodu s plnou náručou sladkostí či slaných pochúťok? Je pravdepodobné, že za svoju maškrtnosť vôbec nemôžete.

Ženy si nevymýšľajú

Ak túžite po čokoláde alebo čipsoch, má to svoj dôvod. V určitom okamihu mesiaca nastáva v ženskom mozgu zmena. Tá je natoľko silná, že dokáže ovplyvniť chuť do jedla a v ženách vyvolať nutkavú túžbu po nezdravom jedle. Informuje o tom najnovšia štúdia.

„V predmenštru­ačnej fáze ženského cyklu mozog menej reaguje na inzulín. To by mohlo zároveň vysvetliť aj zmenu nálady v ich predmenštruačnej fáze,“ informuje o tom NY Breaking.

„O inzulíne v mozgu nie je toľko výskumov ako o inzulíne v tele. Toto je prvý dôkaz o tom, že inzulín má menší vplyv na ženy v určitej fáze ich menštruačného cyklu. To by mohlo vysvetliť jav, keď pred menštruáciou ženy pociťujú väčší hlad a majú oveľa väčšie chute na sladké či slané. Tento poznatok je naozaj významný, ukazuje nám, že ženy, ktoré s týmito chuťami bojujú, si naozaj nevymýšľajú,“ povedal vedúci profesor Martin Heni, ktorý viedol tamojší výskum na univerzite v Tübingene v Nemecku.

Mnohé ženy zrejme takáto správa poteší – konečne majú minimálne odpoveď na to, prečo ich prenasledujú nekontrolovateľné chute na sladké alebo slané dobroty.

No a ako sa dopracovali odborníci k takémuto výsledku? Odpoveď vás možno prekvapí. Prečítate na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM